sourze.se

Jag har gjort det förbjudna!

Igår gjorde jag det fula och förbjudna. Det man inte gör, men om man gör det ändå, absolut inte talar om det.

Självklart har jag lite dåligt samvete men jag ångrar faktiskt inget. Jag kommer säkert att göra det igen. Ibland kommer man till en punkt i livet då det är dags att gå vidare. Prova nya saker. Lufta sina vingar.

Det hade varit jag och Tanja under en längre tid nu och även om jag inte vågade erkänna det så hade jag faktiskt börjat tröttna. Vår relation hade blivit allt mer slentrianmässig på sistone. Vi sågs inte lika ofta längre och när vi väl träffades var det mer av gammal rutin än något annat. Vi började helt enkelt förlora den glöd som så länge funnits där.

Innan vi träffades hade jag gjort det med flera av hennes kollegor. Det var Marie den äldre, det var Marie med det långa håret, och det var Jennie från norrland. Visst, de var bra allihop men det sa liksom aldrig klick. Jag hoppade mellan dem, ibland två gånger i rad, men oftast var det engångsgrejor. Priset var alltid samma oavsett vilken tjej jag valde. Det var en härlig tid utan förpliktelser och utan löften.

Men så träffade jag Tanja. "Den nya tjejen".

Hon hade just börjat när vi träffades för första gången. Tanja var knappa tjugo år, hade mörkt hår, bruna ögon och såg väldigt bra ut. Hon var ny i stan men hela hennes person utstrålade stor självsäkerhet och kaxig entusiasm. Hon frågade om jag ville och jag kunde inte säga nej, och varför skulle jag egentligen?

Även om det inte fanns några löften att bryta, sa mitt samvete mig att det skulle kunna tolkas på fel sätt. De andra tjejerna visste att jag hade varit med dem alla men att Tanja var ett oprövat kort. Kanske skulle de ta illa upp. Jag ville inte chansa, så jag smög dit sent en torsdag när Tanja var ensam kvar. Det var en pirrande känsla måste jag medge. Tänk ifall någon av de andra skulle råka komma förbi.

Efter den gången var det jag och Tanja. Kanske inte officiellt, men visst var det vi. De andra tjejerna tog det förvånansvärt bra. De accepterade det direkt och slutade erbjuda sina tjänster, även när Tanja inte var där.

Trots att Tanja var ganska oerfaren var hon bättre än alla de andra. Hon förstod precis hur jag ville ha det och det var otroligt skönt. Okej, om man skall se på det krasst så lovade vi aldrig varandra evig trohet, men när man har setts tillräckligt många gånger så enas man i någon sorts heligt förbund. Så är det bara. Det är fult att vara otrogen. Trots att jag betalar så har jag skyldigheter. Det är en oskriven lag.

Likt många askungesagor gled min relation till Tanja in i vanlig vardag. Spänningen mattades av och hon började slarva. Våra möten blev alltmer otillfredsställande för mig. Gång på gång gick jag ifrån henne besviken.

Jag försöker inte frånskriva mig allt ansvar men Tanja drev mig till det. Hennes brister gjorde det svårare att motstå Therese. Therese kom från Värmland och påminde mycket om den Tanja jag lärde känna från början. Inte lika kaxig men hon verkade definitivt veta vad hon höll på med. Sånt känner man när man varit hos tillräckligt många så att säga. Therese visste inget om mitt förhållande, varken till Tanja eller till de andra tjejerna. Om hon vetat skulle hon aldrig ha gått emellan oss, det är en hederssak och tillhör yrket. Så jag sa inget. Jag visste att jag gjorde fel men jag kunde inte motstå att prova.

Jag ringde för att bestämma tid. Det var Therese som svarade. Hon frågade om jag ville ha någon speciell och jag svarade att jag ville boka tid hos henne.

I samma stund jag klev innanför dörren visste jag att jag skulle göra mig skyldig till det fula och förbjudna. Det man inte gör, men om man gör det ändå, absolut inte talar om det. Jag visste att allting skulle bli annorlunda från och med nu. De andra tjejerna var där och jag kände föraktet lysa i deras blickar. Tanja var ledig men ryktet skulle sprida sig som löss på dagis. Det visste jag.

Det jag gjorde är skamligt och oförlåtligt men jag står för det - jag var otrogen mot min frisör.


Om författaren

Författare:
Mike Asson

Om artikeln

Publicerad: 11 feb 2004 13:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: