sourze.se
Artikelbild

Stockholm satsar på de hemlösa

Rolf Nilsson, från Stockholms hemlösa, har återigen Sourze 3/2-04 skrivit ett engagerande inlägg om hemlöshet och bostadsbristen i Stockholm.

Jag håller med honom om att bristen på bostäder är ett jätteproblem här i stan. Många stockholmare är bostadslösa, vissa kan lösa det genom andrahandskontrakt medan andra blir hemlösa. Stockholms stad har ett program för att bygga 20 000 nya lägenheter under den här mandatperioden och många byggen har kommit igång. Tyvärr blir byggstarterna ofta försenade på grund av att de som redan bor i områdena överklagar och tvingar fram en rättslig process.

Min främsta uppgift är att underlätta för dem som av olika skäl behöver samhällets stöd. För närvarande ansvarar staden för ungefär 1900 boenden för hemlösa. Dessa platser räcker inte. Fler boenden för dem som inte har måste därför fram. I år räknar vi med att inrätta 150 lägenheter och andra boenden som hemlösa ska få disponera. Det tycker jag faktiskt är en rätt kraftfull satsning. Därutöver finns det cirka 200 tillfälliga platser på främst härbärgen.

När Rolf Nilsson kritiserar mig för att satsa på sjuka hemlösa istället för friska tror jag att han har missförstått mitt uppdrag. Uppdraget att ta fram fler vanliga bostäder har främst gatu- och fastighetsborgarrådet i Stockholms stad, uppdraget att få fram fler särskilda stödboenden ligger främst på mig. Det är därför jag vill göra denna satsning på just hemlösa som är sjuka och som tidigare hamnade mellan landstingets och stadens stödinsatser.

Med vänliga hälsningar


Om författaren

Författare:
Margareta Olofsson

Om artikeln

Publicerad: 04 feb 2004 15:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: