sourze.se

Vem njuter av livet, engentligen?

Halten av det postiva tänkandet inuti en hjärna som min är minimal.

Även om jag är ung har jag inte mycket tid kvar. Jag vet att när jag ligger på min dödsbädd kommer jag tänka "Värst vad tiden gick fort! Vad har jag gjort med mitt liv nu då?". Kanske är alla sådana tankar onödiga. Man kanske inte ska bry sig om vad man gör med livet, man dör ju såsmåningom.

Jag njuter inte, och det vet jag! Alltid är allt negativt, vad än jag gör och var än jag är. Halten av det postiva tänkandet inuti en hjärna som min är minimal. Fler nyttigare saker borde jag göra, som att diska och göra livet glatt för andra och mig själv. Men hur kul är det att diska? Jag njuter i alla fall inte när jag diskar. Att njuta är inte att slava för andra men det är inte tvärt om heller.

Men det där med njutning, vad är det egentligen och hur många njuter egentligen? Handlar det om hur mycket pengar man har? Måste man ha råd att njuta? Njutning handlar förmodligen om att hitta en bra balans i livet och tänka i posetiva banor, vad det nu kan innebära.

Man ska inte slarva bort livet. Om man slarvar med saker blir det aldrig någon njutning. Var nogrann med att sätta dig in i saker. Det är då det blir kul att leva! Var som min katt, Nils Poppe. Han äter, sover och njuter. Man ser att han mår bra och han behöver inte tänka på stressen eller yttervärlden. Snacka om maximal njutning!


Om författaren

Författare:
Joannah Söderberg

Om artikeln

Publicerad: 19 dec 2003 15:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: