sourze.se

Köp ett liv, köp glädje, köp mig

Jag vill poängtera att det här handlar om mina egna åsikter och värderingar. Det jag känner för och vill dela med mig av.

Det jag hoppas på är att det ska få andra medmänniskor att tänka efter och fundera på hur det egentligen ser ut. Synen på media, reklam och samhället och det som är fel hoppas jag på att kunna skildra.

Det handlar inte om att folk inte vill det ena eller det andra. När det kommer till kritan handlar det om girighet och egoism.

Man kan vara glad för det man har och inte hela tiden eftertrakta något som ser ut att glimma bättre. Någon gång borde det gå upp ett ljus hos andra också om vad som är rätt och vad som är fel, när det ska räcka och när man nöjd. Ska man tänka på sig själv hela livet och inte tänka på andra? Eller ska man endast bry sig om andra och inte tänka på sig själv?

Vilka finns där när det kommer till kritan och vilka viker av på egna små vägar för att dom inte pallar trycket?

Jag vet att jag kan klara igenom det värsta, men var finner man styrkan till att se till det bättre. Vem ska säga att så här ska du göra för att det ska vara lättare. Vem ska peka på mig och säga att jag har fel. Eller vem gör det redan, vem säger åt mig att så här måste det vara för det ska vara på ett visst sätt för det har denne bestämt. Eller vem bestämmer vem man ska sakna. Får man inte bara tycka vad man vill så länge man vill, utan att någon ska lägga sig i. Eller varför är folk så egocentriska att de vill prata när dom är nere, men så fort dom har det bra igen så passar det sig inte längre att prata med den som de ville prata med först, för nu mår de bra och då räknas visst inte den andra parten längre.

Varför måste allt bygga på rävspel och egoism och varför måste allt bygga på svek och girighet. Vad är kärleken för gemene man nu för tiden?

När man tittar på vad man har gjort så måste man kunna stå för det och inte skämmas. Varför ska man be om ursäkt för det man har gjort som man ändå ville göra, även om det sårar någon så ska man vara stark. Det som sker är inte alltid rätt men det sker för det sker. Är det ödet som redan har förutsatt hur livet ska te sig, eller är det ren girighet och egoism som styr människor till att göra onda ting? Existerar det ett generellt öde ibland oss människor eller är det just hat och falskspel som skapar det kaos vi lever i.

Vem ska bestämma vad som är rätt eller fel - när inte denna klarar av det. Varje dag går det att läsa i skvallerpressen att något hemskt har hänt, eller att de har gripit någon som sedan visar sig vara helt fel person, och denne har redan fått hela sitt liv uthängt, för vad?

Man kan fråga sig hur många lösnummer alla tidningar i vårt land som skrev att om "35-åringen" i samband med mordet på Anna Lindh sålde. Det är hemskt att det finns folk som faktiskt tjänar pengar på att ljuga. Missleda och lura folk varje dag, de skriver om Systembolagets muthärva och att prinsen har gjort ett skivomslag på sin skola. Men varför skriver dom inte att fler än 5 738 900 personer har dött i cancer i år... När ska det som är relevant uppmärksammas i media och nå ut till folket. När ska medmänniskan se med ett öppet sinne på dem som har det lite jobbigt, och när ska den där som man kallar "bästa vän" fråga hur man mår?

Hatet i världen kommer att resultera i fler krig, mer hat och fler sanktioner av länder, hot om att säga upp exportavtal till USA om vi inte skickar vapen dit. Eller så slutar det i ett kärnvapenkrig. Kommer himlen då trilla ner, eller kommer den öppnas i ett eldhav fyllt av änglar och kommer då Jah och ta oss till Zion? De godhjärtade som bara vill väl... kommer de få följa med? Eller fördöms de av sin ignorans emot omvärlden. Varför säger inte folk stop, det räcker nu.

Köp köp köp, det är det allt som man ser runtomkring sig. Så fort man ska hämta dagens post ligger den där, reklamen om att vi ska köpa för att må bättre. Köp ny tv, köp ny mobil, köp köp, köp. Man hinner inte gå ner för gatan man bor på innan den finns där, stora upplysta reklampelare som vill att vi ska köpa både det ena och det andra. Denna dagliga hjärntvätt måste få ett stopp snart, ett slut på deras försök att pracka på folk grejor de verkligen inte behöver. Vikten av materiella ting i samhället är alldeles för stor. Snart står vi där och gråter för att vi inte vet vad vi behöver eller inte behöver.

Vill du ha reklam överallt? Det vill inte jag. Jag vill inte att H&M ska sälja stringtrosor till elvaåriga tjejer enbart för att dom tror dom måste ha det. Varför måste modellerna på reklamen vara så fula o smala. Så ska inte tjejer se ut. Förstår inte folk det? Hur glad är en person som är trådsmal och hänger ut sig på en reklampelare och bara äcklar folk. Man behöver inte den största biten, eller den finaste kakan, de smakar likadant.

Folk borde sluta slösa sin tid på reklam och ägna sig åt sina liv, se efter vad som finns där för dom. Vilka står där i vått o torrt när någon gråter, vem står där och har värme varje dag. Vem står där och kommer inte att gå? Det vet de inte, för de öppnar inte ögonen och kollar vad de egentligen har att hämta.

KÖP ETT LIV! Inte en produkt

Sifforna kommer ifrån Länk: osearth.com


Om författaren

Författare:
Mathias Fernstedt

Om artikeln

Publicerad: 18 dec 2003 13:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: