sourze.se

Idrottsarena går före hemlösa enligt vänstern

Rolf Nilsson, du skjuter på fel person när du angriper mig för att Stockholms stad inte längre planerar att räknar våra hemlösa.

Uttalandet du citerar kommer inte från min mun utan från nuvarande socialborgarrådet Margareta Olofsson v. Det är nämligen under den nuvarande vänstermajoriteten som man beslutat att inte längre räkna de hemlösa inom ramen för socialtjänstens verksamhet.

Jag har istället starkt kritiserat beslutet att upphöra med räkningen. I efterhand har Margareta Olofsson försökt distansera sig från beslutet men trots allt finns ett beslut om att sluta räkna taget inom den verksamhet hon är ansvarig för som borgarråd.

När nyheten presenterades i förra veckan bland annat i Radio Stockholm kommenterade jag den på följande sätt:

"En av välfärdsstatens största tragedier är de hemlösa och arbetet med att försöka hjälpa denna mycket utsatta grupp måste vara en av socialtjänstens mest centrala arbetsuppgifter. Jag blev därför väldigt upprörd över att
man numera helt slutar att räkna de hemlösa. Det innebär att insatserna för de hemlösa i framtiden riskerar att bli verkningslösa eftersom man inte längre vet om det är rätt insatser som görs. Jag konstaterar att socialborgarrådet Margareta Olofsson v har abdikerat och väljer att
stoppa huvudet i sanden istället för att göra något åt problemen. Inte heller är man intresserad av vad frivilligorganisationerna ser, vilket visar både
okunskap och ointresse.

Inte nog med att socialborgarrådet Margareta Olofsson v inte längre kommer att räkna antalet hemlösa. Hon har även avvecklat tak-över-huvudet-garantin och under det senaste året har inte en enda bostadslösning för hemlösa igångsatts. Vi har en vänstermajoriteten som lämnar de hemlösa åt sitt öde men tycker att vi skall bygga en ny
idrottsarena för 2,7 miljarder skattekronor."


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 03 dec 2003 10:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: