sourze.se

Lustigt Kristina Axén Olin!

Det finns två orsaker till att antalet socialbidragstagare var lägre under de borgerligas tid vid makten jämfört med nu.

Det är ingen överraskning att Kristina Axén Olin tycker att det var bättre under hennes tid vid makten. Det finns två orsaker till att antalet socialbidragstagare var lägre under de borgerligas tid vid makten.

Den första är att det globala konjunkturläget var avsevärt mycket bättre då. Dessutom förde IT-kraschen med sig svåra konsekvenser och många stockholmare förlorade sina jobb. Den andra är att det är mycket enklare att bedriva politik när man inte bryr sig om att balansera budgeten. Den borgerliga majoriteten i såväl kommunen som landstinget satte i system att gå med flera miljarder kronor i driftsunderskott. Att vända denna utveckling är också den svåraste frågan för majoriteterna i Stadshuset och landstinget att komma tillrätta med.

Det är också lustigt att Kristina Axén Olin tar upp bostadsbyggandet som ett misslyckande från vår sida. Den borgerliga majoritetens bostadspolitik var en katastrof. Under mandatperioden har vi så här långt gjort klart för fler byggstarter än under hela den förra mandatperioden.


Om författaren

Författare:
Annika Billström

Om artikeln

Publicerad: 18 nov 2003 15:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: