sourze.se

Efterträda Arne Weise - ett hedersuppdrag

Jul är väldigt mycket tradition för mig. Många undrar om julafton i SVT ska bli väldigt annorlunda nu. Det är klart att det blir skillnad - Arne är Arne - jag är Lotta.

Jag blev väldigt överraskad när jag blev tillfrågad - jag ser det verkligen som ett hedersuppdrag! Det handlar om att "vara med" mitt i en av de största traditioner vi har kvar. Kräftorna kan ju ätas året runt - men Kalle Anka - det är banne mig bara på julafton som han hör hemma! Samtliga videoinspelningar med Kalle och hans vänner är förkastliga! Var sak på sin plats...

Vad gäller Arne Weise så har han alltid funnits där denna dag - lika given på julafton som skinkan och gröten. Så har det varit. Det var ett sorgesamt avsked förra året - han har gjort ett bra jobb.

Tiden går - och i år sitter jag där. Det betyder att min familj får hitta en ny tomte - det brukar vara mitt jobb att dela ut paketen. Jul är väldigt mycket tradition för mig. Många undrar om julafton i SVT ska bli väldigt annorlunda nu. Det är klart att det blir skillnad - Arne är Arne - jag är Lotta. Vad gäller jul så hör att tända ljus ihop med julen - på samma sätt som gröten ska ha en mandel i sig. Kalle Anka och hans vänner Karl-Bertil och de andra finns givetvis kvar - och jag kommer att säga God Jul!
- Så man lär ändå känna igen sig!

Söndagsöppet har varit som att klä granen med kulor - en ny varje söndag - och lite mer glitter ska vi hinna med innan själva stjärnan ska upp i toppen av granen på julafton! Så vi ses nu på söndag i SVT 1 klockan 18.15


Om författaren

Författare:
Lotta Bromé

Om artikeln

Publicerad: 12 nov 2003 18:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: