sourze.se

Aftonbladet behöver en motpol

Expressen har numera övergått till att vara en ren skvallerblaska. Ulf Nilson, en av mina favoritskribenter, har återigen börjat skriva för där. Men i övrigt är tidningen rena skräpet.

Tidigare var det liberala Expressen och när mamma och pappa under slutet av min tonårstid började köpa Aftonbladet istället hade jag svårt att vänja mig vid tidningens språk.

Numera anser jag att Aftonbladet är den bästa kvällsblaskan. Jag delar ytterst sällan de åsikter som framförs på ledarsidan och inte heller mycket av det som krönikörerna skriver. Men själva nyhetsförmedlingen är avsevärt bättre i Aftonbladet, än i Expressen som numera övergått till att vara en ren skvallerblaska. Ulf Nilson, en av mina favoritskribenter, har återigen börjat skriva för Expressen. Men i övrigt är tidningen rena skräpet.
Varför har den blivit det?

Jag som inte är speciellt sossig av mig, vill gärna se en borgerlig kvällstidning agera motpol till Aftonbladet. Den får gärna ha en konservativ-liberal hållning, därtill ett par bra och djärva krönikörer som tycker till. Några förslag är Per Ahlmark, Ulf Nilson, Malin Siwe, Magnus Karavelli och Stig-Björn Ljunggren. Om möjligt, trots att jag finner det osannolikt, vore det ännu fränare om tidningen gav utrymme till vissa vänsterdebattörer. Varför inte Åsa Moberg, Johan Ehrenberg, Torbjörn Tännsjö och Göran Greider.

Aftonbladet har två krönikörer som skriver liberalt. Tyvärr har inte Svenska Dagbladet någon krönikör med lite socialistisk "böjning". Det är synd för det skulle göra tidningens debatter mer livliga och skapa en dynamisk spänning för såväl vänster som högersympatisörer.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 30 okt 2003 23:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: