sourze.se

Moderaterna - Arbetarpartiet no 1.

Att socialdemokraterna skulle vara "arbetarnas" parti är ju bara ett stort skämt. Det lönar sig mer att vara sjukskriven, än att jobba och betala skatt.

Socialdemokraterna har övergivit sina ideal, och förbrukat sin trovärdighet när det gäller att vara arbetarnas parti. Nu är de snarare "De icke arbetandes parti". Den socialdemokratiska regeringen har inte ansträngt sig märkbart för att förbättra villkoren och förutsättningarna för Sveriges företagare. För mig ter det sig rejält underligt, att vi fortfarande har kvar företagare i vårt land över huvudtaget. Det måste vara en tapper och ärrad skara företagare vi har.

I dag blir företagare straffbeskattade på ett inhumant sätt. Att vara egen företagare i dag, innebär bland annat att vara tvungen att slå sig fram genom byråkrati, att vara rädd för att något man gör går emot LO:s bestämmelser, och att i sitt stilla sinne undra, hur man ska kunna livnära sig på sitt arbete.

– Inte undra på att människor bränner ut sig! Både arbetsgivare och anställda är tvungna att räkna på både moms, skatt, arbetsgivaravgifter. Och det är inga små procentsatser det rör sig om.


Vi vet att LO är en riksomfattande organisation, med stort politiskt och medialt inflytande. När det gäller ekonomiska resurser, så har LO, som är i symbios med Socialdemokraterna, inte mycket att oroa sig för. Sossarna och LO håller ihop i vått och torrt, men vilket parti håller småföretagare om ryggen? Vilka vill verkligen underlätta för företagare i praktiken, och vill att man ska kunna leva av sitt företagande? Jo, det nya, sanna arbetarpartiet: Moderaterna.

Vilket annat parti vill egentligen att det ska löna sig att arbeta i stället för att leva på bidrag eller sjukpenning. Jag är övertygad om att socialdemokraternas tyckt att det varit mer bekvämt att betala ut sjukpenning, respektive socialbidrag, i stället för att hjälpa människor in på arbetsmarknaden eller till rehabilitering. Det är ett tydligt exempel på hur socialdemokraternas människosyn fungerar, eller snarare, hur den inte fungerar.

Att göra det så svårt som möjligt för nyföretagande är inte sunt, Göran Persson.

Jag vill att egenföretagare ska uppmuntras, det är dem vi har att tacka för uppbyggnaden av vår ekonomi. Det ska vara okomplicerat att anställa människor, och regeln att sist in, går först ut, behöver avskaffas. Lagarna och regleringarna för företagande, som knappast gynnar vare sig företagare eller anställda, måste bantas ned och ses över.

Sluta upp att utreda, utreda, och åter utreda allt som inte fungerar som det ska!


Om författaren

Författare:
Joanna Ljunggren

Om artikeln

Publicerad: 19 sep 2003 13:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: