sourze.se

Våga prova en ny man, del 2

Gud hade nog inte tänkt att jag skulle leva resten av livet ensam...

Jag gick ut på stan. Väskan hade jag packat med sparade slantar från madrassen. Jag gick in i den ena affären efter den andra. En vacker kvinna med puder som luktade gott lutade sej över mej i ett försök att räta ut några rynkor i mitt ansikte. Hon var så vänlig att jag köpte de krämer hon förevisat fast det blev dyrt. Ett stadigt tag om handväskan och in i en frisersalong.

Lättsam musik och starka dofter, brummande hårtork och en skvallertidning i mina händer. Jag kände mej världslig och upprymd vid tanken på att ett nytt jag sakta men säkert modellerades fram. En tusenlapp senare stod jag i en exklusiv modebutik. Jag såg nog hur damen i affären höjde ögonbrynen åt mina stabila underkläder och lät snällt henne plocka fram mera raffinerade saker. Blankt och en aning för raffigt undrade jag för ett ögonblick om jag verkligen skulle visa upp detta för någon, någonsin.

Mina breda skuldror lyste egendomligt bleka i det starka ljuset i provhytten, Jag trodde inte det var sant när jag grävde fram 5498 kronor ur väskan och sedan fick jag ett bonuskort där jag vid ett senare tillfälle kunde få 10 procent rabatt på allt jag handlade.

När jag nu skulle våga handla där igen. Det brände i väskan i det tomma hål där jag haft alla pengar alldeles nyss. När jag kom hem kände jag mig både glad och som en riktigt syndig kvinna med alla nya kreationer utlagda på sängen. Jag suckade djupt och satte mej på sängkanten. Min hand gjorde en utflykt över kläderna. Sög in doften av allt nytt och vackert.

Det rasslade till i brevlådan och ett kursprogram till en avlägsen ort med glada färger fångade mitt intresse. Det skulle kanske vara roligt att...


Om författaren

Författare:
Maria Flink

Om artikeln

Publicerad: 15 sep 2003 15:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: