sourze.se

Inte bara Anna har mördats

Inte bara Anna Lindh har dött i en galnings händer idag, i Sverige. En 5-åring har mördats på dagis. Vad händer?

Usch, vad deprimerande att läsa nyheterna.

-Anna Lindh död
-En femåring berövad livet på förskolan
-Den försvunna 16-åriga flickan hittad död i Njurunda

Dessa barn som förlorar en förälder, föräldrar som förlorar sitt barn, make som förlorar maka. Det gör ont i hjärtat att tänka på det. Utrikesminister Anna Lindh var ju främst en mor, maka och människa med framtiden för sig. Och en 5-åring och 16-åring är verkligen bara i början av livet. Alla dessa tre funna döda idag, så onödigt, sånt slöseri.

Sorgen är lika stor för anhöriga om personen varit känd eller okänd, ung eller gammal, svensk eller afrikan, israelit eller palestinier. Allt mördande är av ondo och det på oskyldiga allra värst.

Femåringen dödades av en psyksjuk. Hittills i år ha vi sett flera fall av detta. De som dödade Anna Lindh och 16-åringen kan inte heller vara fullt friska, fast det vet vi ju inte idag. Jag är riktigt orolig för samhället om inte vi kan få bukt med problemet med de psyksjuka mördarna. Sverige är säkert inte värre drabbat än andra länder men det är verkligen illa nog.


Om författaren

Författare:
Magnus Stensson

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2003 10:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: