Under rubriken Mat & Dryck publicerade jag ett recept - "Nougatglass". Detta ingick i ett inlägg jag kallat "Danskt smörgåsbord".
Jag och hustrun sitter och avnjuter kaffe med dopp - lyssnar med ett halvt öra på två kockar - vilka förmedlar läckerheter tillsammans med en gris.
Ni läser rätt - ett storbukigt svin går i en stia intill köket och utfodras med rester. På dess sidor är målat med rödfärg 350. Långt om länge fattar jag. Dessa siffror är hänvisning till text-TV. Och recepten.
Programmet heter "Det muntre køkken". Sourze glass beskrivs - ord för ord - nu sitter alla danskar och njuter Sourze recept.
Vad är det nästa de skall sno? Då både dom och jag är i samma bransch kallas det väl att vara yrkestjuvar.
Lika för lika om vänskap skall hålla - brukar hustrun säga. Därför låter jag följande väl smaka.
Hvid chokolademousse med passionsfrugt
8-10 personer
300 g hvid chokolade
6 æg delt i blommer og hvider
10 passionsfrugter
300-500 g hindbær
• Bræk chokoladen i stykker og smelt den i mikroovnen
i ca. 3 minutter eller i vandbad. Stil skålen til side og lad
chokoladen køle lidt af.
• Pisk æggehviderne, til de er stive, men ikke tørre.
Bland æggeblommerne forsigtigt i chokoladen.
Tilsæt saft, kød og kerner af passionsfrugterne.
Vend æggehviderne i.
• Læg nogle hindbær i bunden af en stor skål eller
nogle portionsglas og hæld moussen over.
Stil moussen i køleskabet i ca. 2 timer
4 timer, hvis man bruger en stor skål, til den er stivnet.
Av Lennart Ekman 26 aug 2003 10:48 |
Författare:
Lennart Ekman
Publicerad: 26 aug 2003 10:48
Ingen faktatext angiven föreslå
Mat, &, Dryck, Recept, Mat & Dryck, Recept, sourzestöldbegärlig, egendom, gottegrisar, dom, är | föreslå
Artikeln är inte placerad. föreslå