sourze.se

Någons dotter är redan hora

Alla från Sourze-skribenter upp till ministrar tror att frasen "Vill du att din dotter säljer sex" är en gyllene kondom mot sexhandel. Verkligheten har redan hunnit ifatt dem...

Johannes Jakobsson och Margareta Winberg har något gemensamt: känslomässig utpressning. Det finns inget annat namn för frasen "Vill du att din dotter säljer sex?". Argumentet ger mig associationer till talibanerna och andra fanatiska muslimer som vill få föräldrar att styra sina döttrar till att vara "fina flickor".

Jag har skrivit om detta tidigare Länk: sourze.se och jag tycker fortfarande samma sak: argumentet är fel och rent ut sagt snuskigt. De som använder argumentet kör med ett elakt retoriskt trick. Genom att attackera de flesta människors svagaste punkt barnen försöker debattörerna likt Johannes måla upp skräckvisioner och därmed tvinga föräldrarna att tycka som de själva. Det är cyniskt och fult.

---

Men deras skräckvisioner till trots så har verkligheten sista ordet. Och verkligheten är sådan att det finns tusentals döttrar och söner i detta land som säljer sex. Visuell, simulerad och/eller verklig. För tusentals föräldrar är verkligheten redan sådan att deras barn säljer sex. Det lätt hysteriska "Vill du att din dotter säljer sex va?!" ekar då så enormt tomt... för någons dotter gör redan det, vare sig föräldern vill det eller inte.

Vad gör Margareta Winberg eller Johannes Jakobsson den dag deras barn säger "Jag är en hora... och jag tänker inte sluta"? Verkligheten kliver fram till och ger dem en örfil så att deras universalargument splittras till damm. Deras lilla trumfkort där de tror att de kan tvinga föräldrar till att tycka som de själva genom att hålla barnen gisslan visar sig helt plötsligt vara noll och inget värt... därför att deras skräckvision är verklighet. Vad gör de då?

---

Detta är verklighet: istället för att läsa på Sourze ålar en dotter omkring strippstången. I precis det ögonblick du läser detta tar någons dotter emot en sats sperma i nyllet medan en kamera fångar allt. Just exakt i denna stund står ett antal döttrar på sina knän med en kuk i munnen, i skötet eller i häcken med förskottsbetalningen liggande bredvid dem på sängbordet.

Och till Margareta Winbergs och Johannes Jakobssons stora fasa finns det ett antal döttrar som säger till dem "Jag trivs med detta och jag tänker inte sluta." Dessa döttrar skiter i "Lilja 4-ever" för deras verklighet ser inte ut sådan. De bara skakar på huvudet och skrattar åt "Vill du att din dotter..." därför att de ÄR någons dotter och de säljer redan sex.

Rosenröda drömmar om att all sex skall vara vacker, kärleksfull och romantisk älskog har inte i denna debatt att göra. Känslomässig utpressning fungerar inte längre. Verkligheten spelar tre divisioner högre än drömmare som Winberg och Jakobsson. Vilka retoriska trick de än försöker sig på och hur många filmer Lukas Moodysson än producerar åt dem så är de hopplöst utspelade av en verklighet som är lika kall och hård som den är vild och kåt.

De som påstår sig vilja göra livet bättre för dessa döttrar har ett val: antingen håller de kvar vid det gamla principbeslutet om att sexhandel är ondskan personifierad. Detta är ett av de mest värdelösa som någonsin tagits och gör absolut ingenting för de som verkligen behöver hjälp. Eller så anpassar de sig till det tuffa spel som verkligheten spelar och börjar hjälpa sexarbetarna på deras egna villkor.

Jag tror dessutom att ni inte har något val. 150 år efter det att arbetarrörelsen började bryta sönder fabriks- och godsägarnas makt kommer sexarbetarna själva att göra samma sak. Precis som arbetarna slog sig loss ur närmast slavliknande förhållanden kommer sexarbetarna att göra detsamma. ROSEA som nämnts av Jan Sjunnesson är inte den första - och definitivt inte den sista - gången som sexarbetare kommer att organisera sig för att få arbeta vidare. Det finns inget ni kan göra för att hindra detta. Bend or break... det är det enda valet ni har.

Så glöm bort idiotargumentet "Vill du att din dotter...". Det är redan för sent därför att någons dotter är redan hora. Och i morgon är det kanske din egen. Vad gör du då?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 02 aug 2003 11:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: