sourze.se

Kampen som ung

Att vara lyckligt kär är något som man vill uppleva, speciellt som tonåring. Men hur är det att inte få ta del av det?

"Lucky love belongs in teenageheaven" kanske låter lite fåfängt men det är nog många tonåringars drömmar, för att inte säga dem flestas. Trots detta tror jag att det är få som verkligen får uppleva det, eller så kanske min uppfattning influeras av att jag själv var en av dem som växte upp utan denna "lycka". Att vara ungdom och att växa upp bland föräldrar, släktingar och lärare som styr och ställer är inte lätt. Att vara ungdom kan vara påfrestande och hektiskt, när man kommer "till åren" så brukar man säga att "det var bättre förr" och att "man hade det igentligen j***igt bra när man var ung". Man pratar om att med åren kommer ansvar och visst är det så men det betyder ju inte att det var lätt att vara tonåring! Finnar, pubertet och att bli myndig är några få exempel på vad man ska gå igenom som ung. Att uppleva kärlek, lycklig eller olycklig, besvarad eller obesvarad är väl det enda som man har i alla fall en liten möjlighet att styra över, jämfört med det som händer med kroppen.

Att vara den som står på "fel sida" av himlen är inte så lätt, att se på "alla" som är lyckliga och kära! Jag fick endast en lite smak av det söta som sedan snabbt förvandlades till gift. Den självklara frågan som man ställer sig då är varför? Vad gjorde jag för fel? Eller var det hon? Man "gör" ett rop på hjälp men skriker inte tillräckligt högt, man stänger in sig i en värld av misstänksamhet och ovisshet. Man tar sin tid på sig att slicka såren och "klistra" ihop sitt hjärta, det tar tid, det gör ont... självförtroende kan man knappt stava till. Åren går och såren läker men ärren finns kvar, för alltid. Man öppnar upp sig igen sårbar men "vacker" som en fjäril på en sommaräng i hopp om att finna kärlek med lycklig utgång. Men som en förbannelse trillar men dit igen, i gropen av svek och förtvivlan. Det som inte knäcker en gör en starkare, säg det aldrig till en person i motgång... man måste uppleva och förstå dem orden själv. Det kan ta tid. Men vad jag vill säga är, ge aldrig upp! Låt ingen annan människa knäcka dig! Bit ihop och kämpa! Bättre tider kommer lika säkert som att sol kommer efter regn, men man måste kämpa! Idag så är mina lågtryck som bort blåsta, ständigt högtryck då jag har en egen sol som lyser upp mitt liv i vårt eget hem.


Om författaren

Författare:
Johan Dalarp

Om artikeln

Publicerad: 30 jul 2003 12:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: