sourze.se

Dusch – ingenting mot ett bad

Jag har en släkting som bor på landet och är bonde.

Numera har han inga djur, men då han hade det, var jag ofta – som yngre - med honom. På sommaren efter att han mockat färdigt i ladugården brukade gubben gå ner till sjön och bada. Han föredrog alltid ett bad efter dagens sista pass. Från all animal urinlukt blir folk från landet aldrig befriade – hur mycket de än tvålar in sig i duschen. I högstadiet kändes det alltid på lukten vilka elever som kom från landet.

Jag tänker på bonden nu då jag, tack vare det underbara vädret, ligger på badstranden. Jag badar varje dag och läser Per Ahlmarks bok "Vänstern och tyranniet" mellan varven. Inget duschbad går upp mot ett tjugo minuter svalkande bad i en sjö, inklusive sola, lufttorka och läsa en bok. Efter träningspassen är det extra skönt med ett bad, jämfört med att schamponera sig hemma i ljummen dusch. Schampo befriar kroppen från svett och överskotts-urin. Svalkan rengör kroppen enligt naturlagens principer. Vad gör det då om man luktar svett mellan varven, dessa varma dagar?


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 25 jul 2003 13:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: