sourze.se

Snälla. Säg vad ni vill

Varför inte bara säga vad man vill istället för att tjura?

Om någon tränger sig i busskön och du har problem med det så... Snälla säg det! Du behöver inte vara otrevlig men säg något i stället för att glo på personen och tjura. För att sedan börja skrika åt personen om den frågar något.
Kanske har personen inte ens tänkt på att den har gjort något fel?

Detta har hänt mig några gånger nu och jag önskar att någon kunde SÄGA NÅGOT istället för att börja skrika om jag sedan säger något.

Igår gick jag på bussen, tankspridd som vanligt. Jag gick tydligen före en kvinna utan att tänka på det. Jag tänkte väl mera att "där är det ett hål, jag går på då". Jag satte mig ner på en sittplats medan min kompis satte sig en bit bort på en annan. Kvinnan stod upp bredvid mig där jag satt eftersom det blivit fullt i bussen. Jag frågade att "vill du sitta för att jag vill gärna stå bredvid min kompis, vi kan väl byta plats?" Jag kände mig lite snäll faktiskt. Förlåt.

Hon snäste åt mig att "Jasså, nu passar det minsann?" och mumlade något om "jävla idiot". Jag kände mig hur dum som hellst och försökte säga ett förlåt men hon lyssnade inte. Jag började nästan gråta... Ögonen brände, så ledsen blev jag.

Så snälla. Jag ber er! Säg något INNAN du blir sur. Det kanske inte alls var meningen av personen att vara oartig.
Jag tänker fortfarande på det och ångrar mig verkligen.
Förlåt. Det var faktiskt inte meningen att vara så oförskämd.

Är det verkligen så svårt att säga "Jag var nog före dig?" istället för att bli arg och reta upp sig själv i onödan och kanske såra någon som inte alls menade att vara oartig?

Det var allt.


Om författaren

Författare:
Veronica Sjöberg

Om artikeln

Publicerad: 16 jul 2003 15:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: