sourze.se
Artikelbild

Bimbos får skylla sig själva

Anja Wikström skriver om hur kvinnor som skall kämpa för sina systrar sviker dem och hugger i ryggen. Och jag håller med. Sveket är fruktansvärt.

"Ja men du skall ju bara hålla käft, du är ju snygg!"

Citat från ett klassrum någonstans i Sverige... från en tjej till en annan i en diskussion angående skönhetsideal.

Anja Wikström skriver om hur Linda Skugge slaktar Linda Rosing och hänger ut henne för allmän beskådan. Linda Skugge stoltiserar dessutom med allt medhåll hon får.

Länk: expressen.se

Människor kallar Linda Rosing för "bimbo", "hora", "tragisk brud" och Linda Skugge tycker detta är bra... hon är stolt över det. Skugge säger till Rosing: "Du går där och ser ut som ett freak...".

Och jag blir arg, upprörd och oerhört ledsen är Skugges enorma svek. I ena ögonblicket orerar hon upprört över att att ungarna kallar varandra för "hora". I nästa säger hon att det är helt ok... bara tjejen ser ut på ett visst sätt. Varifrån lär sig ungarna att det är ok att kalla flickorna för hora? Jo från människor som Linda Skugge.

Och precis som Marlene Karnefors skrev tidigare i månaden på Sourze: trotsar en tjej människor som Linda Skugge, då får hon skylla sig själv. Då står hon utanför och måste utstå förnedringen och bespottningen. Dubbelmoralens kniv rakt i ryggen.

Vem hjälper en "bimbo"... en "rikshora" citat från annan skuggeartikel angående tjejerna på Lunarstorm... en "tragisk brud"... ett "freak"? Ingen... för de som skulle hjälpa tjejerna är nu de som håller i kniven.

Nya ideal, gammalt förtryck. Människor som Linda Skugge vill inte bekämpa patriarkatets kvinnoförtryck. De vill bara ha kontrollen över det. Bimbos som Linda Rosing får skylla sig själva för de ber om det när de är så djävla dumma att de trotsar Linda Skugges ideal.

Säg mig den tjej som hängts ut över hela landet bara för att hon inte opererat tuttarna? Ingen... hon är en hjälte. Men Linda Rosing... hon har inga rättigheter kvar. Linda Skugge och hennes sympatisörer har beslutat att hon har inget människovärde och är därför inte värd respekt. Bimbos får skylla sig själva...

Är det KONSTIGT att tjejer kallas för "hora" när ett av Sveriges affischnamn mot kvinnoförtryck uppmuntrar detsamma?

Vem kan tjejerna egentligen lita på när det är så här...


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 15 jul 2003 11:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: