sourze.se

Varsågod och läs -glöm inte logga in

Nu har man beslutat att det återigen ska vara gratis att läsa, men man tänker behålla inloggningen. Sourze gör en logisk vurpa, skjuter sig själv i foten och kommer att få svårt att repa sig.

Sourze tilltalar mig. Jag har inte publicerat mycket, men det beror mest på ansträngd ekonomi. Jag vill inte betala om jag inte tycker att det jag skrivit är värt att förmedla. Jag publicerade en artikel efter att man införde avgift för att läsa på Sourze -nedslående läsarsiffror på trettio. Trettio personer har läst mitt inlägg i kamphundsdebatten, en av dessa trettio är naturligtvis jag själv. Varför? Jo, man måste logga in för att läsa hela texten.

Nu har man beslutat att det återigen ska vara gratis att läsa, men man tänker behålla inloggningen. Detta är absurt. Det är just inloggningsmomentet som är det jobbiga. Jag som van läsare skummar de två första styckena, men jag orkar inte logga in. Inte går inloggningen med automatik heller, man måste upprepa processen med användarnamn och lösenord flera gånger om dagen. Jag ratar de flesta sajter som kräver medlemskap och inloggning. Det är för jobbigt helt enkelt, det finns alltid ett likvärdigt alternativ som är gratis.

Naturligtvis förstår jag att Sourze måste tjäna pengar, men man tar ju redan ut en avgift för alla som publicerar. Inloggningen vill man ha kvar för att kunna föra statistik på vilka som läser, hur gamla de är, vilka intressen de har, och så vidare. Jag förstår detta också. Tanken är helt korrekt. Men, det fungerar inte i praktiken. Inloggning ger färre läsare, färre läsare ger färre skribenter. Färre skribenter ger lägre inkomster. Sourze gör en logisk vurpa, skjuter sig själv i foten och kommer att få svårt att repa sig.

Varför skulle man som skribent spendera 100 kronor på att publicera en text som ingen vill läsa? Då kan man lika gärna låta texten ligga kvar hemma i byrålådan. Hur många skulle i ärlighetens namn läsa Aftonbladet om man var tvungen att logga in?

Så, varför skriver jag detta? Jag tror inte att många är så intresserade av att läsa denna artikel att de faktiskt bemödar sig med att logga in. Kanske är det för att jag gillar Sourze. Kanske är det för att jag är bakåtsträvande och tycker att det var bättre förr. Kanske hoppas jag på en förändring till det bättre.

Jag lägger några surt förvärvade kronor på att publicera denna artikel, om jag får färre än etthundra läsare lovar jag att aldrig mer publicera!


Om författaren

Författare:
Camilla Johansson

Om artikeln

Publicerad: 21 jun 2003 14:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: