sourze.se

Hemligt recept

Kanske.

Tiden går så sakta då man väntar på något gott. Pingstafton - den dag när det var säsongspremiär för båtarna. Bråda dagar - nu är det mer kavlugnt.

Men ändå - sonen och hans hustru har bjudit oss på middag med övernattning. Spela klump blir det förstås. Jag vet också vad vi får till dessert. En kaka - som får mina recept att verka dietmat.

Otaliga är de gånger jag bett om ingredienserna - då ser jag det förargliga köksmästarleendet. Så kommer hans replik.
"Nu pratar vi inte mer om detta."

Om det är gott - ja det vill jag lova. Hustrun som vet vilken "gottegrisar" jag är brukar sticka åt mig litet extra. Tyvärr är detta inte något sådant tillfälle.

Bjud nu fyra av dina vänner på denna glassaktiga dessert. Tala inte om receptet för någon.

Låt det stanna oss emellan.

Om Du har en form med lös botten - tag fram den. Krossa 8 stycken digistivekex, rör i 50 gram mjukt smör.

Lägg denna massa i formen som Du penslat med olja eller margarin.

Nu tar Du fyra bananer mosa dem väl - litet apelsinsaft - 2 hekto florsocker. Vaniljsocker - en aning - 2 matskedar av någon god sprit.

Allt blandas väl tillsammans med en halv liter vispgrädde göm lite till serveringsdags - lagom hårt vispad. Till slut rör Du ner 1 hekto välhackad choklad.

Så in i frysen minst ett dygn.

Då det är dags för servering ta ut från frysen en halvtimme före servering. - dekorerar Du med någon frukt - tar lite av den överblivna vispgrädden som Du färgat lite.

Tips: Skär en papaja i mycket tunna skivor - lägg i pressad apelsinsaft - honung om Du har hemma. Lägg detta på samman med övrig dekoration.

Observera - receptet kommer inte från Viktväktarna.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 07 jun 2003 10:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: