sourze.se

Kommunal och medias spegling

Aftonbladet, Expressen, Ettan, Tvåan - de är alla omedvetet på samma ståndpunkt

Det finns en styrande del i media här i Sverige.
Nu när en konflikt mellan arbetsgivare och arbetare är igång och inte heller med en liten slagkraft märker man vad den s.k. "vänstermediat" egentligen står.

På aftonbladet.se står det på första sidan kanske inte just nu "Kommunals strejk kan tvinga sommarlovet att bli påflyttat". Denna rubrik kan till synes verka oskyldig men när man tänker efter så hade väl aldrig Kommunals strejk varit nödvändig om Svenskt näringsliv och kommunförbundet gått med på deras krav. Bör isånafall inte rubriken bytas till "Kommunförbundets girighet tvingar sommarlovet att bli påflyttat"?

Propagandan som den Socialdemokratiska regeringen har spridit ger ett tydligt direktiv om vad vi unga människor skall tycka: "Konflikt är DÅLIGT och Samarbete är bra, visst barn runt om sjung med, Konflikt är DÅLIGT Samarbete är BRA" Detta är ju så besynnerligt absurt att jag nästan skrattar ihjäl mig. Ett "arbetarparti" som anser att kamp för bättre välfärd och sysselsättning i sann "folkhemsanda" är någonting dåligt?

Åsikten rent lokalt och närliggande bland oss elever har gått från sympatisering till hat/avsky mot kommunals lönekamp. Precis som medias åsikt om det hela har gått från precis likadana sympatisering till hat/avsky mot lönekampen.
Ger inte detta en tydlig bild hur media styr vårt liv och hur media förvirrar sig kring olika källor och kulturnissar som Göran Greider eller f.d. LO-ordföranden.

Göran Persson har till en början stött denna lönekamp men till hela LO:s förvåning har han helt plötsligt ändrat sig.
Likadant är det visst med den nuvarande LO-ordföranden.
Detta visar tydligt hur Socialdemokratin och LO lurar den svenska arbetarungdomen/klassen mellan olika alternativ och "society engineering" för att gynna sina egna intressen.
Kanske hade Kommunal haft sin förstoring av plånboken om inte LO hycklat sig fram bredvid S och istället kämpat med Kommunal likt den nyligen skapta LO-kampen i Tyskland?

Nja, Sveriges LO verkat ha tappat sin unika kraft att samla arbetare och kämpa sig till en bättre vardag till att istället bli en bitter grupp av slavar till regeringen som lackar socialliberalisms skor.


Om författaren

Författare:
Simon Lundström

Om artikeln

Publicerad: 27 maj 2003 09:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: