sourze.se

Grodorna får vi leva med

För ett tag sedan skrev jag en artikel om att makthavarnas skandaler kommer att tillhöra den politiska vardagen.

I denna artikel gör jag ett tillägg till föregående artikel.

Jag tror att grodorna från det politiska etablissemanget kommer bli flera och alltmer vanliga. Vi får helt enkelt lära oss att leva med dom.

Från en mycket blå sosse som Jan O Karlsson var det roande att höra honom häva ur sig ett närmare vänsteruttryck för omväxlings skull. Jag inser att biståndsministerns uttalande ställer till med problem för regeringen Persson, men börjar samtidigt uppleva en uppriktighet bland dom politiska grodorna.

Det är inte första gången Jan O Karlsson gör bort sig och han är definitivt inte ensam om det. Vi minns Björn Rosengrens uttalande för några år sedan om att "Norge är den sista sovjetstaten". Björn Rosengren är inte någon dummare människa eller politiker för det, bara det att han gjort ett olämpligt uttalande som han får ta konsekvenserna för.

Även det "fina" näringslivets representanter har också gjort bort sig. Självaste Pieter Wallenberg uttalade sig för några år sedan om att "Sveriges största fallskärm är arbetslöshetskassan".

Sedan har vi inte minst våra moderata politiker som grodorna flugit ur munnen på:

- Stockholmsmoderaten Anna Kinberg, som under valrörelsen 1998 förklarade att "Stockholmare är smartare än lantisar".

- Carl-Axel Roslund uttalande i våras om att förbjuda tiggeri i storstäderna.

- I moderaternas valmanskår i Jönköpings län, där jag bor, jämförde en ung moderat riksdagskandidat hur mycket knark en missbrukare skulle få genom den moderata skattesänkningen. Tror ni att han kom in i riksdagen?
Svar: Nix pix.

Avslutningsvis minns vi alla moderatskandalerna i valstugorna.

Jag har själv en väldigt fräck och pervers humor som mina närmaste känner till, men jag skulle aldrig använda den inför dom människor jag inte känner.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 27 maj 2003 09:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: