sourze.se

Torskrom - med hemlagad remoulade

Säsongsrätt 5.

Nu är det snart dags för varje fiskhandlare att ha rom av torsk i sin kyldisk. Köp en eller två stycken - det beror på antal personer eller aptiten.

Jag brukar packa in i bakplåtspapper, lagom storlek, då kokar de inte sönder. Salt, hel peppar eventuellt kryddpeppar, lagerbärsblad. Häll kokande vatten över, som bara skall täcka paketen.

Koka i 15-20 min. Romen är färdig då den känns fast.

Drag försiktigt av hinnan om den inte lossnat.


Såsen:

Finhacka en morot, saltgurka eller ättiksgurka och ansjovisfiléer.

Gräddfil, curry och kapris i lagom mängd.

Rikligt med tjocka citronskivor.

Kokt nypotatis.

Nybakat vitt bröd med stark ost är inte fel.

Nu har Du och vännerna en delikatess som bara återkommer en gång om året.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 25 apr 2003 16:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: