sourze.se

Hur länge får man vara lovande?

Vad är det med de här spelarna som aldrig blir nåt? Som alltid är med nånstans utan att lyckas.

Hur länge får man egentligen vara lovande innan det blir larvigt? Jonny Rödlund var ju lovande i 15 år innan nån upptäckte att han blivit gubbe.

Vissa spelare bara finns där år efter år utan att man någonsin sett dem spela en bra match. Ni vet känslan. Tröttheten man känner av att se spelare få hur många chanser som helst att bevisa att de inget kan. Jag tänker på Mårten Gås AKA Daniel Andersson och Turbo i landslaget. Jag tänker på Svante Samuelsson i AIK, som envist drog ner tempot och mina mungipor under hela förra säsongen.

Nån gång borde tränare och alla andra inse att vissa spelare borde degraderas. Att vissa spelare helt enkelt är allvarligt överskattade. Det är lite som med företagsledare. Har en person väl fått en hög tjänst tror alla att han kan nåt. Många företagsledare som kört sina företag i botten och får sparken hoppar glatt vidare till nästa välavlönade uppdrag. Att han nyss visat sig vara totalt inkompetent verkar ingen bry sig om. En gång proffs alltid proffs, liksom.

Det är roligt att tänka på spelare som aldrig blev annat än talanger. Såna som kämpar på utan att ta det där sista klivet. Marino Rahmberg, Gudmunsson, Kennedy, Mål-Otto och de där.

Det är samtidigt väldigt jobbigt när man börjar se samma tendenser hos spelare i det egna laget. Martin Åslund. Han var jättebra i en landskamp en gång och sen dess väntar alla på stordåd. Han har haft tre år på sig att åstadkomma nåt. Hittills har han bara bevisat att han har ett ömtåligt knä och en stor rumpa. Mats Rubarth. Har visat att han är arg som ett bi och slarvig med bollen.

Verkar jag bitter? Det stämmer. Jag är så less på att vänta på att laget ska blomma ut. Det har sett så jävla bra ut på papperet inför varje säsong nu och så blir det bara pannkaka av alltihop. Nån gång måste det lossna! Snälla!

Hoppades mycket inför derbyt. Förgäves. Fick bara veta att Bajen inte kan vinna. Och att Tifo är nördigt. Bajens Tifo-grupp anklagade Gnagets Tifo för att sakna mentalitet. Och jag som tycker att jag har svårt att uttrycka mig.

Heja AIK!

Namedroppa gärna i kommentarsforumet spelare som aldrig blev något mer än talanger så kanske den här texten resulterar i någon rolig läsning iallafall.

/ Erik Gripenholm, evig talang


Om författaren

Författare:
Erik Gripenholm

Om artikeln

Publicerad: 25 apr 2003 09:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: