sourze.se

Två begrepp vi ofta blandar ihop

Äntligen svart på vitt hur det egentligen är

Jag tänkte att jag äntligen skulle reda ut två begrepp, eller snarare rättesnören, som vi människor lever efter och som ofta blir ihopblandade. Och det verkar aldrig finnas någon som kan reda ut allt åt en. Två begrepp som vi alla har i våra liv men som vi dock inte kan förklara för någon.

Begreppen jag pratar om är naturligtvis back- och magbegreppen. Låt oss börja med back begreppet.

Alla vet ju att man inte ska bära back och att man även kan gå back. Dessa blandas ofta ihop och misstolkas av lekmännen. Man ska INTE bära back. Men bara för att man bär back så behöver man inte gå back. Ta mig själv som exempel som idag i solskenet bar back, dock så har jag inte gått back. Det finns inget samband mellan dom. Och dom gånger jag har gått back dock är detta sällan så har jag sällan burit back. Detta kanske låter lätt och man kan fundera på hur folk har blandat ihop dessa två helt skilda begrepp. Men det är skillnad på att läsa det på papper och att ha allting i huvudet.

En gång för alla: Man ska inte bära back. Och om man ändå bär back så behöver man inte gå back. Och bara för att man går back så behöver man inte bära back. Hoppas alla frågor och felaktiga tolkningar äntligen kan försvinna från dessa begrepp.

Sedan ska jag reda ut magbegreppet. Alla vet ju att om magen är glad så är människan glad. Det vill säga att om du är mätt och belåten så är du även glad och nöjd. Här är det många som tror att det fungerar åt andra hållet också. Det vill säga att om människan är glad så är magen glad. Detta stämmer INTE. Magen blir bara glad av näring/mat och inte av någon annans sinnestämmning. Så människan kan vara glad, men då behöver inte magen vara glad. Dock så kan magen vara glad och då blir också människan automatiskt glad och nöjd. Jag hoppas även att detta begrepp äntligen har blivit förklarat på ett enkelt och rakt sätt.


Om författaren

Författare:
Julius Olofsson

Om artikeln

Publicerad: 23 apr 2003 10:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: