sourze.se

Livet i en New Yorkskildring

Jag vill leva i en New Yorkskildring. Ni vet en sån som bara finns på film, som t ex i "Smoke" med Harvey Keitel.

När jag blir stor vill jag leva i en New York-skildring.
Jag vill bo i en lägenhet på nedre Manhattan/The Village. Gärna i en "studio" - en stor enrummare, gärna vindsvåning, med trägolv och en terass/balkong där jag har en liten soffa och en massa växter.

Jag jobbar inom något kreativt, gärna lite boehmiskt. Författare, formgivare, arkitekt, musiker, konstnär eller skådespelare off-broadway. Helt enkelt ett jobb med mycket fritid.

Dagtid promenerar jag mest omkring på gatorna i livliga konversationer med en pappmugg Latte koffeinfritt i handen. Eller så sitter jag på en bänk och läser en bok Räddaren i Nöden innan jag förflyttar mig till parken för ett parti schack med mr Goldberg, en äldre judisk man i en lite sliten överrock och hatt. Jag har fortfarande en Latte i pappmugg. Det är tidig höst - oktober. Löven har börjat skifta färg, men det är fortfarande relativt ljummet i luften, men utan den fuktiga tryckande värmen som blir mitt på sommaren.

Mina måltider intar jag på närmaste Deli Shop. Eller så tar jag med mig lite Chinese Take-away till nån polare. Nån gång då och då går vi ut och äter på den italienska kvarterskrogen. Den heter Verluccis och har en fantastisk pasta. Tagliatelle frutti di mare är favoriten. Ibland så ordnar jag eller nån av mina vänner middag hemma med mat från kvarterets bästa cateringfirma om vi inte gemensamt lagar mat. På söndagförmiddagar träffas vi alltid på en diner i närheten och tar en rejäl brunch med pannkakor, bacon, korvar, lönnsirap och blåbärsmuffins. Det är ett perfekt tilfälle att diskutera helgens händelser på.

Ofta går jag på vernissager, fotoutställningar, bio gärna europeisk film eller nån skön jazzklubb.

Jag har ingen bil, men allt jag behöver finns ju i närheten. Och ska jag längre sträckor så går det ju att ta taxi.


Om författaren

Författare:
Daniel Ekman

Om artikeln

Publicerad: 18 mar 2003 09:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: