sourze.se
Artikelbild

Jag är zoofil - och djurvän

Fick ett mail från sourze.se där de berättade att de fått in en starkt kritisk text om zoofili. Jag blev ombedd att besvara den och skildra fenomenet ur ett annat perspektiv.

Efter att ha läst Annas insändare, som innehåller en hel del felaktigheter, troligtvis beroende på okunskap, har jag insett att det knappt verkar finnas någon som vet vad zoofili egentligen är.

Ordet zoofili kommer från grekiskans zoon - djur – philien-kärlek, alltså djurkärlek, ock klassas allmänt som en sexuell läggning. Dessvärre har man dragit allt som har en sexuell anspelning till djur över samma kant, vilket i min mening är helt felaktigt. Djurporr är inte zoofili, zoosadism är inte zoofili. Zoofili är så mycket mera än bara sex. Det behöver inte ens vara fråga om sexuella akter.

I din text, Anna, får du zoofiler att framstå som psykiskt instabila sexdårar som bara är ute efter att förstöra och utnyttja andra individer på alla tänkbara sätt. Så är inte verkligheten. En zoofil är som vilken annan person som helst med en enda avvikelse, de har en läggning att "tända" sexuellt på djur. Och vad är det som är fel i att ha kärlek till en annan individ, oavsett om det är människa eller djur? Beträffande djurporr ja, all porr egentligen så är det ett djävulens redskap, och visst förekommer det sexuellt utnyttjande etc av djur, men dock inte i så stor utsträckning som du ger sken av, och porr, våld, sadism, peodofili sex med ej mentalt eller fysiskt mogna individer är helt oförsvarligt och ska enligt min mening fördömmas.

Och så då till själva könsumgänget med djur jag tar endast upp hundar eftersom jag inte har några direkta kunskaper om hästar eller dylikt. Att hundar inte känner någon sexuell njutning är lika troligt som att jorden skulle vara platt. Viljan att ha sex är en medfödd drift, hoppas jag alla är överens om. Men om man då går steget längre och tittar på vad sexdriften består av, vad det är som gör att djur inklusive människan vill para sig. Jo, det är njutningen, känslan av upprymdhet orgasm. Vad jag grundar detta på är att:

Hundar, så som alla levande varelser, har en överlevnadsfunktion som kallas rädsla, och består av beteendena hot, aggressioner och förmågan att fly. Till exempel i en situation där hunden upplever stor olust, smärta eller ångest, tar den oftast till ett av dessa beteenden för att lösa situationen, vilket beteende den tar till och hur mycket kraft som läggs på det beror givetvis på styrkan i upplevelsen. Vad är det mera som händer i ett sådant läge då? Jo, hunden lär sig att inte göra om samma sak en gång till, och det med en mycket hög inlärningseffekt. Om du, Anna, har sysslat något med dressyr av hundar så bör du ha noterat en del av dessa beteenden, eftersom mycket av dressyren går ut på att studera och lära sig hur den enskilda individen reagarar med olika beteenden i olika situationer. Om du också någon gång sysslat med hundavel så bör du i så fall ha lagt märket till vad hundar har för signaler när de ska ha sex. Och helt uppenbart är att de har sex för att de njuter av det om vi snackar om frivillig basis.

Sen vill jag ställa en fråga. Vad är värst? En människa och en hund som har sex i ett förhållande byggt på kärlek, tillit och förtroende eller två hundar, där tiken "våldtas" av för henne en helt okänd hane, genom att man håller fast henne pga att hon är så aggressiv, morrar och visar tänder och riskerar att bita sin motpart och tro mig, detta förekommer allt för ofta. Tror du att en tik som varit med om något sådant sedan frivilligt vill para sig igen efter en sådan upplevelse? Knappast!

En annan sak som jag tycker bevisar att djur har sex för njutnings skull är att alla däggdjur onanerar, hanar som honor. Detta finns det bevis för.

Jag vill med detta att var och en kan bilda sig en egen uppfattning oavsett om man tycker att det är rätt, fel eller acceptabelt. Bara man inte argumentarar med osanningar. Jag vill inte heller framhäva att sex med djur är rätt, utan jag tycker att det beror på många olika omständigheter om man ska säga att det är rätt eller fel, från fall till fall. Som tur är så inser ju de flesta att allt är inte svart eller vitt, utan att det finns en stor gråzon där de flesta tack och lov befinner sig. I de andra zonerna härjar fanatikerna.

Mvh,

skribenten heter egentligen något annat. Reds. anm


Om författaren

Författare:
Peter Johansson

Om artikeln

Publicerad: 28 feb 2003 11:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: