sourze.se

Jag vill inte dammsuga!

Varför är det så fruktansvärt tråkigt att ta fram dammsugaren?

Det värsta jag vet när det gäller hushållsarbete det är att dammsuga. Motståndet till att dra fram den gamla, stora, gula besten från städskåpet är på topp. Jag gör allt för att skjuta det framför mig så länge det bara går.

Jag har pratat med väninnan i telefon en och en halvtimme, jag har diskat, noterat alla räkningar för betalning, vattnat blommorna, tagit en promenad, kokat soppa. Till råga på allt så sätter jag mig ner och skriver om eländet istället för att bara sätta igång och göra det.

Men det är ju så TRÅKIGT!

Jag har provat med det mesta för att göra det lite roligare att dammsuga.

POSITIVT TÄNKANDE: "Tänk så rent och fint det ser ut efteråt!"

Precis som om det skulle göra det roligare att dra fram dammsugaren, visst blir det rent och fint efteråt men det är fortfarande lika tråkigt att dammsuga.

BELÖNINGSPRINCIPEN: "När du har dammsugit så kan du lägga dig i badkaret med en massa bubblor och en god drink."

Lägga mig i badkaret kan jag väl göra när som helst, det behöver jag väl inte göra just idag. Det är fortfarande lika tråkigt att dammsuga.

HOT: "Om du inte dammsuger nu så får du inte gå på salsalektionen imorgon!"

Det var det dummaste jag någonsin har hört. Vad har dansa salsa imorgon med att dammsuga idag att göra? Förresten har jag redan betalt för lektionerna och det skulle vara slöseri med dyrt förvärvad inkomst att inte gå och dansa. Det är fortfarande lika tråkigt att dammsuga.

BÖNER: "Snälla Camilla du kan väl dammsuga idag så att du slipper göra det imorgon:"

Vad spelar det för roll om jag dammsuger idag eller imorgon. Dammtussarna lär ligga kvar till imorgon också. Det är ju så tråkigt att dammsuga.

Nu har jag inte tid att skriva längre. Jag måste in i duschen och sedan klä mig innan jag ska träffa väninnorna på stan. Jag klarade mig idag också. Dammsuga får jag göra en annan dag, kanske imorgon...


Om författaren

Författare:
Camilla Sydvart

Om artikeln

Publicerad: 23 feb 2003 14:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: