sourze.se

Avsätt George W. Bush!

Varför inte rensa ut bland alla länders diktatorer? Hur kommer det sig att just Irak är måltavla? Det beror inte på olaga vapeninnehav. Det har andra orsaker, men med samma förödande konsekvenser.

Det är egentligen mycket märkligt att George W. Bush och hans anhangs förvridna logik inte stöter på mer motstånd än det faktiskt gör. Ilska vänsterpartister och diverse gräsrötter som folk bara nonchalerar, jovisst, men var finns det verkliga folket? Har vi inget sunt förnuft längre? Vari finns logiken i att bomba ett land och dess civilbefolkning med vapen vars konsekvenser vi idag faktiskt känner? Det var en gång ett land som fick slut på ett krig, deta medhjälp av atombomber släppta över Hiroshima och Nagasaki. Idag finns det ett land, faktiskt samma land, som vill starta ett krig på samma sätt. I skolan får vi lära oss att vi inte ska glömma, att samma fruktansvärda saker inte ska tillåtas att hända igen. Detta motto gäller inte bara koncentrationlägrernas hemskheter, det är mycket vidare än så; det är ord som uppmanar oss att inte låta ett världskrig och dess fasor återupprepa sig självt. Det inbegriper även bruket av atomvapen.

USA har utnämnt sig själva till världspolis, det är inte mycket vi kan göra åt detta faktum då USA genom år av infiltrationer och terroristdåd, jodå, förskansat sig denna tvivelaktigt ärofyllda titel. Under den tid varit och som fortfarande är då FN, EU och länders regeringar stångar pannan blodig för att försöka komma på ett sätt att undvika krig mot Irak så vet USA och USA:s lakejer redan vilken lösningen är. Det enda alternativet är för USA att bomba sönder ett land, under förutvändningen att Irak styrs av en grym diktator som mycket troligt gömmer undan farliga vapen, vapen som otvivelaktigt tillverkats för att skada någon annan. Kanske inte just USA, kanske ett annat arabiskt land, någon? Detta kan naturligtvis inte världspolisen tolerera utan bestämmer sig för att ett anfall är det bästa.

Efter en lyckosam krigsföring ska USA tillsätta en regering, lägga beslag på större delen av oljan och efter två år ungefär så är Irak ett demokratiskt land. Det råder inga större tvivel på att styret efter ett amerikanskt ingrepp kommer att inneha många likheter med det styre som till exempel fanns på Kuba innan revolutionen. Därmed inte sagt att läget på Kuba idag är det bästa, men jag skulle vilja se den som kan motivera ett fullständigt amerikanskt monopol på företag, olja; allt kombinerat med en regim som stöttas av USA både vapen- och rådmässigt. Det var nämligen så det var på Kuba och det är troligtvis så ett framtida Irak kommer att se ut.

När USA, som numera inte rustar ner, utan rustar upp och detta med en kostnad på 1 miljard dollar per dag, planerar ett kärnvapenanfall mot Irak så bryter de mot internationell lag. DE BRYTER MOT INTERNATIONELL LAG. Detta vet vi alla om, medborgare och politiker i alla länder. Ändå diskuteras på fullaste allvar om FN ska ingripa eller ej, FN borde istället ge George W. Bush en ganska hård knäpp på näsan och säga att om han inte är snäll så kommer Bamse och tar honom.

Krig är inte lösningen. När FN bildades så var det i syfte att motverka dylikt. Det är skrämmande att maktlös sitta och titta på teven och upptäcka vad som faktiskt pågår i världen. Vad som faktiskt angår oss alla, vad händer om USA angriper Irak, kanske tillochmed med internationellt stöd, eller än värre, mot vad FN kommit fram till? Då har USA fått bekräftat att USA:s styre får göra precis som det vill, det finns inget som kan stoppa dem. Att en majoritet av världens, och USA:s, medborgare inte vill se ytterligare ett krig, det spelar ingen roll. Maken är inte längre vår. Vi sitter nämligen istället och slötittar på televisionen, noterar som i förbifarten att "oj, nu bombar de visst den där Hussein. Det var ju på tiden" och zappar vidare. En folklig opinon måste byggas då vi tycks övergivna av makthavare som gör som politiker brukar, sviker. Vi är inte bara övergivna av makten, vi är övergivna av oss själva.

Ett krig är det slutgiltiga beviset på människans likställande och kanske underlägsenhet vad angår djuren. Vi som tror att vi är så smarta, vi kan inte ens med fredliga metoder avsätta en fruktansvärd diktator som leker med andra människors liv. Och nu talar jag inte om Saddam Hussein, det finns någon än värre. Gissa vem?


Om författaren

Författare:
Louise Larsson

Om artikeln

Publicerad: 14 feb 2003 09:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: