sourze.se

Tidsguden/Tiden har en ända

Det sägs att tiden inte har nån ände men jag tror att den har det. Människor i alla åldrar säger att tiden går fort. Äldre att den går alltför fort..

Tidsguden/Tiden har en ända

Det sägs att tiden inte har nån ände men jag tror att den har det. Människor i alla åldrar säger idag att tiden går fort. Äldre att den går alltför fort.

Jag tror att vi förlorar tid på olika sätt. Att det finns en Tidsgud som drar in tid som vi till exempel slarvar bort eller slår till när vi vrider fram klockan inför sommaren och tror att vi skall få tillbaka den på hösten. "Ding dong ni har ju klarat er bra med en timme mindre så den tar jag till någon annan i Universum som bättre behöver den".Vi kan vrida tillbaka klockan bäst vi vill. Timmen finns inte kvar. Hur många år har vi hållt på med att missa en framvriden timme?

Olika idrottsprestationer visar att vi inte behöver mer än så och så många sekunder för att springa till exempel 100 meter. Då slår Tidsguden till och säger "Ding Dong dom där tar jag för ni behöver dom inte" Den sätter sej inte in i det faktum att jag behöver 2 minuter på mej. Den ser bara dom som sticker ut, rekordjägarna.

Tidsguden är inte konsekvent. När till exempel SJ släpar omkring på rälsen och kommer för sent till hållplatserna säger den "Ding Dong ni har förbrukat mer tid än ni hade lov till. Den tar jag."

Vem pratar alla mobilpratare med. Vem tar de tid ifrån. Alla som sitter på SJ:s försenade tåg måste ringa till nån och säga att dom sitter på ett av SJ:s tåg. Nån blir störd och förlorar tid

"Ding Dong säger Tidsguden den tiden tar jag... sitta och svamla i telefon..."

Den akademiska kvarten som vissa använder som ursäkt när dom kommer för sent vad tror ni händer med den? "Ding dong förbrukad tid av slarvig", säger Tidsguden och så får hela mänskligheten lida Hur många akademiska kvartar har det skyllts på genom åren?

MacDonalds med flera som gör snabbmat väcker Tidsgudens intresse "Ding dong kan ni göra mat så där snabbt behövs ingen tid för långkok. Den tar jag och ger till Yttre rymdens folk."

Förr tog förändringar 10 miljoner år nu går allt med blixtens hastighet som det heter. Därför har Tidsguden tryckt ihop vår tidskvot vilket bidrar till den situation vi befinner oss i.

Nyhetsflödet består av gammal skåpmat och det gör att Tidsguden slår till "Ding dong ni behöver ingen tid till att leta nyheter ni kör ju med de gamla – Polisen hinner inte med, vården är i kris, Hallandsåsen läcker igen och igen... Saddam är dum, göteborgskravallerna..."

Breven till Amerika som förr tog månader går på sekunder idag. Tro inte att vi får tillgodoräkna oss detta. "Ding dong jag gav er en gång den där tiden för att ni skulle komma i kontakt med era kära. Nu tar jag den tillbaka. Inte heller får ni behålla tiden ni sparar med Concorde."

Tänk på alla skolkade timmar. Dom har Tidsguden snott begriper ni väl. Det märker ni ju när det närmar sej sommarlovet. Djäklar jag skulle haft mer tid inför skrivningarna... ja ja.

Vi måste stoppa tiden. Kollektivt gå in i väggen. Stoppa stressen och tidsslöseriet för att få behålla en lugnare väg fram genom livet. Tids nog är det över. Kom med förslag om hur vi kan hålla en bättre balans och kanske beveka Tidsguden.

Tid är pengar. Ge mej en sekund bara. Är Tidsguden påverkbar? Kan man köpa tid?

I livets slutskede? Om jag bara hade haft mer tid på mej...


Om författaren

Författare:
jan westergren

Om artikeln

Publicerad: 11 feb 2003 11:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: