sourze.se

Fat Club!

Chockeras du aldrig av vad dina medmänniskor åstadkommer? Hur lågt kan en människa sjunka?

Idag sänds första avsnittet av programmet Fat Club på Kanal 5. På deras reklamfilm för programmet ser man några kraftigt överviktiga personer snurra runt i baddräkter och badbyxor. När sedan reklamfilmen fortskrider får man se hur en såkallad "drill-seargeant" skriker och härskar över dessa individer. Själva programidén är att 10 kraftigt överviktiga engelsmän ska gå ner ungefär halva sin kroppsvikt på 8 veckor.

Jag förundras över hur man som beslutstagare för Kanal 5:s programutbud kan tillåta att ett program som detta överhuvudtaget visas. Det är verkligen ett bevis på att media inte har några spärrar när det gäller moral och etik. Dom utnyttjar desperata överviktiga människor för att visa upp dom som några cirkusdjur över världen. För desperat måste man verkligen vara om man går med på att låta sig filmas vid sådana omständigheter och situationer.

Reflekterar man över varför man sänder ett sådant program så kan man nog komma fram till en hel del olika alternativ. Vad jag tror är att överviktiga människor runt om i världen behöver få känna att dom inte är värst. Precis som programmet Ricki Lake Talkshow. Visa de mest ointelligenta individerna på planeten Tellus så alla andra kan få känna sig intelligenta. Jag tror samma sorts baktanke råder med detta programmet. Visa överviktiga folk andra som är ännu tjockare så känner dom sig inte så tjocka.

Fråga er själva en sak. Vill vi se överviktiga människor motionera och försöka pressa sig ner dom där 100 kilona på TV? Vad har DU för utbyte av det? Blir du smalare? Blir du lyckligare? Lär du dig något?

TV-bolagen kan resonera att vill man inte titta så gör man inte det. MEN man får inte glömma att de flesta förmodligen kommer se ett eller flera avsnitt ur Fat Club, vare sig dom vill eller ej. Tyvärr.

Agerar ingen mot sådana här avskyvärda "doku-såpor" så lär sig heller aldrig TV-bolagen rätt och fel. Nästa gång kanske det blir något ännu värre, till exempel hjälp John Armstrong skjuta en afghansk tonåring genom att ringa och avslöja eventuella gömställen.

Människor är inte till för att utnyttjas för andra människors nöje.

Tänk på en sak... Att hjälpa till att förnedra andra människor ger inte dig något i utbyte men att inte göra det ger ett rent och fint samvete!

Vad väljer du?


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 28 jan 2003 15:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: