sourze.se

Jag är alkoholist

Jag dricker sprit, öl och vin. Jag är alkoholist.

Jag drack en massa öl på nyårsafton. Till maten drack jag även vin. När kvällen var slut gissar jag att jag druckit 5-6 öl, en flaska rödvin och 30 cl starksprit inga bisarra mängder, men det här är inget skrytbrev. Under förra året drack jag ofta, inte lika ofta som jag gjort tidigare i mitt liv, men ofta nog för att kunna kalla mig alkoholist.

Glöm inte det när du läser detta: en droppe alkohol gör dig till alkoholist. Den första ölen du smakade på då du var 14 gjorde dig till alkis, A-lagare eller vad du nu väljer för nedsättande term på det.

Nej, det här kan inte fortgå. Bör vi inte förbjuda alkoholen snart? Höja skatterna? Införa alkotest på tioåringar i skolan, alkotest på alla arbetsplatser jag vill inte bli opererad av en full kirurg?

Nej, vänta ett slag. Nu kom jag på. Jag har fått allt om bakfoten. Om man tar EN öl är man inte alkis. Inte heller om man dricker tio öl i veckan. Det är ju först när man inte kan kontrollera sitt drickande som man är alkoholist. Är det inte till och med så att om man är alkoholist så får man väldiga abstinensbesvär av spriten? En öl gör ingen missbrukare av alkohol! Hur kunde jag tänka så? Var och en med normal fattningsförmåga förstår väl det?

Jag KRÄVER att slippa vara missbrukare. Från ruta ett, då jag drog mitt första halsbloss från en joint med marijuana, till där jag är idag, har jag vart en missbrukare. Detta samtidigt som jag på nåt märkligt sätt kunnat ha ett jobb, arbeta utomlands, betala skatt, köpa bostadsrätt, skaffa en flickvän, förlora en flickvän, träffa tjejen jag tycker mest om i hela världen, umgås med vänner, gå på bio, resa utomlands, rensa upp min ekonomi från gamla synder etcetera.

Fråga dig själv, du som läser: Är du alkoholist? Jag skulle tro att du inte tycker att du är det. Men om du tänker dig att den enda definitionen som fanns på öldrickande var "missbruk", hur skulle du känna då?

Jag KRÄVER att få vara laglig! Jag vill inte bryta mot lagen, vem vill det egentligen? Det finns ingen rimlig anledning till att när jag och mina kompisar tänder en joint och skickar runt den och skrattar och har roligt så begår vi ett brott. Helt orimligt.

Jag KRÄVER att få köpa den drog inbilla dig nu inte att tobak och alkohol inte är droger jag väljer att bruka utan att behöva riskera mitt liv.

Jag KRÄVER att få odla gräs hemma för eget bruk! På det sättet ger jag inga pengar till nån brottsling nånstans utan kan förse mig själv med det jag vill.

Och du, jag tänker fan aldrig sluta gnälla om det här.


Om författaren

Författare:
Tommie Nygren

Om artikeln

Publicerad: 09 jan 2003 12:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: