sourze.se

Ska nog röka på ikväll

Jag tänker nog röka lite marijuana ikväll. Om inte för att det är så kul så för alltid retar det nån.

Tjena, det är Tommie igen. Jag som tror att McDonalds konspirerar för att göra alla världens barn till tjocka McZombies, skriver fåniga skräcknoveller, aldrig avslutar projekt och heller inte tycker att marijuana är farligt nog för att vara förbjudet.

Så, jag tänker göra det som många brukar skriva att jag ska göra med sura bitska kommentarer i släptåg, jag tänker skita i att det är olagligt och röka en eller ett par jointar med några kompisar ikväll. Eventuellt. Inget är säkert, för precis som när jag planerar att gå ut och ta en öl så kanske jag inte känner för att röka gräs ikväll. Jag väljer själv, fint va?

Om jag väljer att röka gräs ikväll så gör jag det för att:

a Jag tycker det är skoj att fnittra okontrollerat
b Jag mår finfint i huvudet av det
c Jag blir korkad
d Inga av mina dåliga egenskaper som kan titta fram då jag dricker alkohol kommer titta fram

Den sista punkten är intressant... en god vän sa eller egentligen skrev han en gång: "Jag skulle hellre gå in i en tunnelbanevagn full med folk som rökt på än en full med folk som är fulla."

Dåliga sidor, jag ska inte räkna upp alla mina dåliga sidor då jag är full, det finns inte plats nog på Internet för det, men det har ju hänt både då och nu att man vaknat med fet ångest över att jag både sagt och gjort korkade saker dagen innan.

Inget sånt har hänt mig ännu med marijuana. Jag tycker helt enkelt att det är kul att röka på.

Men det är inget jag tänker på direkt. Lika lite som jag är alkoholist är jag en knarkare. Tyvärr är jag en missbrukare enligt svensk definition all användning av illegala droger räknas som missbruk... nyanserat. Jag tycker det är trist. Jag är 29 år och kan välja själv. I den här perioden av mitt liv känner jag mig säkrare i mig själv än någonsin och behöver egentligen inga droger alls. Jag suktar sällan efter öl... ok, det var bullshit, men det är inget sug jag har. Handen på hjärtat, hur många som läser detta känner ett sug efter sprit? Jag känner heller inget sug efter marijuana.

Vad vill jag få sagt egentligen? Jo, att om jag har lust så kommer jag röka gräs ikväll och för det kan jag bli gripen av polisen. Utan att ha skadat någon, utan att stjäla, utan att bete mig omoraliskt... jag tycker det är whack!

Men en person som använder de lika farliga eller farligare drogerna öl och tobak anses vara cool och normal.

Ha en bra helg allesammans. Ta det lugnt med spriten, om ni känner er säkra i er själva och inte är utsatta för grupptryck så råder jag er att röka en joint. Det är kul!


Om författaren

Författare:
Tommie Nygren

Om artikeln

Publicerad: 06 dec 2002 09:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: