sourze.se
Artikelbild

The Anna Nicole Smith Freakshow

Tack TV3 för att ni visade hur korkade en nerknarkad för detta porrskådis och nuvarande mor kan vara. Det känns bra.

Igår visade TV3 första avsnittet av den så kallade dokusåpan: The Anna Nicole Smith show. Avsnittet följdes av en så kallad debatt med så kallade svenska kändisar. Man kom fram till så kallade slutsatser.

Den tid som förflöt mellan 22.30 och cirka 00.00 var antagligen den mest pinsamma och fattiga i den svenska televisionens historia. Inte bara att man visade det absurda programmet utan även för att man i och med den senare debatten klargjorde exakt hur dumma vi svenskar tydligen är.

Dokusåpan handlar om Anna Nicole Smiths liv. Kameror följer henne dagligen och filmar varje rörelese hon gör. Det som stör mig mest är inte dokumenterandet av hennes liv. Utan att man med alla medel försöker fördumma en redan utsatt och tragisk person. Inte går man runt med kamera och försöker förlöjliga hemlösa i Stockholms city till exempel. Ska det vara rätt bara för att hon är kändis?

De som propagerar för programmet brukar argument som att Anna Nicole Smith själv är med på det, att hon är fullt medveten om vad hon gör och att det är bra för att hon tjänar pengar på det och att vi i gengäld får underhållning. Jag pissar på era argument. Hon är inte alls medveten om vad hon gör och även om hon är det så är det fortfarande inte rätt. Hon är ungefär lika medveten som en heroinpåverkad 2-åring.

Låt oss ponera att hon vet vad hon gör, ska man uppmuntra sån idioti på TV. Det är sådana jävla antiprogram att man undrar hur TV har mage att säga nej tack till unga talanger som vill få programtid och, antar jag, visa vettigare program än det här.

Det som följde efter programmet gjorde inte saken mycket bättre. Robert Aschberg bjöd in till sitt program Sveriges FreakShowElit. Det var allt ifrån moralpredikande Amish-tanter, transvesiter i publiken som inte kunde hålla käft, dokusåpestjärnor från pinsamheter som Farmen till kändiskändisar som XLNT Mark eller vad fan hans nylle heter, kändisagenten JJ-någonting och så vidare.

Cirkusdirektören själv, Aschberg, var i sitt esse och förnedrade och provocerade sin panel med diverse påhopp. Som journalist kan Aschberg vara mycket kunnig och har många gånger vunnit min respekt men i och med den här skiten försvann all tillit.

Anna Nicole Smith är en sjuk människa. Man gör inte en show om en sjuk människas liv där man ständigt, genom klippning och annat, förlöjligar och framställer personen som en bimbo. Anna Nicole Smith är i behov av hjälp och det är fan inte kul.


Om författaren

Författare:
Navid Modiri

Om artikeln

Publicerad: 03 dec 2002 14:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: