sourze.se
Artikelbild

Jag är ditt spöke

Smygrasister, här kommer jag.

Jag kör en svart BMW modell 2002, svarttonade rutor och en jäkla bergsprängare vars bas mäter 5 på richterskalan.
Pengarna får jag av att slå ner äldre damer och av att råna gubbar.

Vissa kvällar bokar jag för att gå runt på stan och råna försvarslösa ungdomar - man tjänar bra med pengar på att sälja mobiltelefoner.

Jag går på socialbidrag givetvis, samtidigt svartjobbar jag på en pizzeria. Betala skatt skiter jag i, skatt är för förlorare. Med de extra dryga 30 procent av lönen som jag behåller för mig själv kan jag köpa och sälja knark, hembränt, anabola och betala utrustning för den piratverksamhet jag har i källaren.

Jag ligger med svenska brudar bara för att de är så lätta, one night stands är min stil. Den dagen jag gifter mig kommer det att vara med en någon dum, obildad kvinna från mitt hemland som ska laga min mat och ge mig söner.

Jag smäller folk på käften för att de tittar fel på mig. Jag saknar respekt för det svenska samhället och är totalt likgiltig inför det. De svenska lagarna är ett skämt, straffen ännu bättre. Kanske ska man åka in någon gång för att äta, sova och kolla på kabel-TV samtidigt som man får betalt för det.

Jag är muslim och kämpar för att göra Sverige till en Sharia-stat. Kvinnorättigheter är en skymf mot min manlighet, alla kvinnor skall tvingas bära slöja för att inte ge mig smutsiga tankar.

Kristna är otrogna och skall omvändas med alla medel. Snart är världen vår.

...
Förbannade fördomar
...

Jag hoppas av hela mitt hjärta att du inte trodde på ett enda ord av det jag skrev ovan, gjorde du det ska nu rannsaka dig själv, för att du min vän är en smygrasist.
Om du kommer fram till att du verkligen är en smygrasist så rekommenderar jag två saker:

1. Du slutar att vara det, du anstränger dig för att integrera dig med utländska medmänniskor och lär dig känna människan bakom stereotypen. Du kommer att bli överraskad över att det finns så lite skillnad mellar oss. Du kommer att förstå att vi vill bli integrerade i det svenska samhället men aldrig att bli wannabe svenskar som verkar vara vissa politikers egentliga mål, vår kultur kommer vi inte att ge upp.

Du kommer snart att acceptera oss som de vi är, precis som vi redan respekterar dig som den du är.

2. Du slutar med att vara det, du erkänner dig öppet som rasist och då har du tagit en ställning. Jag ogillar starkt smygrasism då det är oftast som att få en kniv i ryggen. Ta hellre och erkänn vem du är - du gör oss båda en tjänst.

...

Smygrasism gör ont, när man går in i en affär och får expeditens ögon på sig, så väl som kamerorna riktade där man står vill man bara skrika.

Vad värre är när expediten frågar "Kan jag hjälpa till med något?" men menar "Jag är här för att hålla ögonen på dig lilla tjuv, om du ska köpa något så gör det och gå ut."

Ett annat exempel är när man går in på resturang och köper en dagens, oftast händer det att servitrisen ler överlägset och säger till dig "Det är griskött i den där."

Och? Bara för att jag är uppenbarligen en utlänning ska väl det inte betyda att jag är muslim heller. Nu är det inget fel på muslimer, men hade jag varit en muslim så hade jag nog haft tillräckligt med närvarokänsla för att kolla att min mat inte har griskött i sig - jag behöver inte någon som påpekar vad det finns för kött i min mat.

Någonting helt sårande för en ungdom som jag är när man går på en fest, hittar en trevlig tjej och börjar prata. Allt verkar vara bra, man ler och hon ler tillbaka. Man berättar ett skämt och hon skrattar. Man tar sig en dans och livet är en fest. Ända tills det är dags att gå hem. Man frågar efter ett telefonnummer för att hålla kontakten men får svaret "Förlåt, mina föräldrar skulle aldrig acceptera att jag gick ut med dig. Låt oss stanna vid att vi hade kul idag, OK?"

Integration? Bah!

Sätt på mig blåa linser och blondera mitt hår, då kommer jag att vara integrerad.

Tills dess är det största hindret mot integration folks rädsla för mitt utseende - oavsett hur mycket jag försöker kommer jag alltid att vara utanför samhället.

Jag har i alla fall tur med att känna till mina rötter och vara stolt över dem.


Om författaren

Författare:
Naseer Alkhouri

Om artikeln

Publicerad: 28 okt 2002 14:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: