sourze.se

I Iran med videokamera

Efter Iran ser vår bil ganska ruff ut.

Vi har nu kommit in i provinsen Baluchistan i västra Pakistan. Men först det sista som hände i Iran.

Innan gränsen till Pakistan, fortfarande i Iran, såg vi en något på ett berg som på långt håll såg ut som en stor fin spricka. En smal kanjon alltså. Vi körde av vägen och skumpade dit. Väl framme vid kanjonen körde vi mer eller mindre rakt in i några herdars hem. Ett litet hus byggt av sten utan fönster och dörr, cirka 10 personer inklusive barn och 100-tals getter.

Vi blev bjudna på te och tomater ! och där vi satt på några mattor på marken utanför husen med en get slickandes på Antes tår började jag videofilma. Alla blev väldigt nyfikna på vad jag gjorde och jag spolade tillbaka och visade upp vad jag filmat för våra värdar. Volymen steg på en sekund 100 gånger och alla skrattade och var helt till sig av att få se sig själva på video. Det kändes precis som det man sett på TV flera gånger om den första vita människa som visar upp en spegel för några infödingar i Afrikas djungler eller indianer i Amerika. En otroligt stark och mycket rolig upplevelse.

Sedan delade vi ut t-shirts till var och en, inklusive barnen. Två småkillar fick var sin keps. Alla var helt överlyckliga och åtminstone jag blev varm om hjärtat.

Avslutningsvis i Iran så asfalterade dom vägen. Inte bara en fil, utan båda samtidigt. Vår bil är nu orange med väldigt många svarta små prickar på. I denna tjära fastnade sedan allt damm rätt bra. Bilen ser nu rätt "ruff" ut.

Snart är vi vid gränsen...

Detta är ett bidrag till Jorden runt: recensera ett land under kategorin Resor.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 23 okt 2002 15:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: