sourze.se

Vem vill bli miljonär?

Vem vill bli miljonär? Vill jag det?

Vem vill bli miljonär? Vill jag det? Ja, tydligen.

Snart ska jag vara med i Vem vill bli miljonär. Ja det är sant. På onsdag har jag alltså chans att bli miljonär i TV 4.

Hur F*N har det här gått till?

Du har säkert precis som jag kanalflippat någon kväll och då kommit fram till programmet ’Vem vill bli miljonär’. Precis som jag har du säkert också ondgjort dig över tävlande som inte har en aning om vem Mata Hari eller MarieAntoinette var, att ett diadem är något man bär på huvudet på huvudet och att Kalifornien ligger längst västerut i USA. Precis som jag har du då förmodligen skrikit högt ut i luften, eller som i mitt fall har min sambo och jag skrikit till varandra att;

– Vad orättvist varför kan inte vi få vara med, vi kan ju nästan alla de där frågorna.

Då har du kanske också som jag gjort slängt dig på luren när veckans patetiskt enkla kvalfråga synts i rutan.

Fast...

Nu kom jag fram. Jag passerade Bengt Magnussons mjuka telefonröst fick läsa in mitt namn och nummer. Nästa dag var jag en av åttio som ringdes upp och fick svara på fem kvalfrågor som spände över vem Sonera ska gå ihop med till vad Aguilera heter i förnamn. När Lotta som hon som läst frågorna hette lagt på, stod jag kvar med luren i handen och insåg att jag hade svarat rätt på alla kvalfrågorna. Några timmar senare ringde Madeleine från TV 4 och med ett glatt grattis bekräftar hon vad jag redan anat.

Efter det här samtalet sjönk jag ner på stolen, min man stod vid spisen och hade börjat laga mat, han hade hört samtalet och såg överlycklig ut och kunde inte förstå varför inte jag gjorde det. Med tårar i ögonen skrek jag anklagande:

- Jag vill inte åka till Stockholm, jag vill inte vara med, mina nerver kommer inte att klara det här. AAAldrig att jag åker.

Samtidigt visste jag att jag måste åka. Jag är ju hållen som gisslan av miljonerna. Självklart kan man inte stanna hemma när man har en sådan här chans.

Min sambo begriper inte alls. Att få flyga till Stockholm och bo gratis på hotell, dessutom vara med om som han uttrycker det ’en utmanande och kul frågesport’ verkar vara hans idé om paradiset.

Själv ser jag ett scenario där alla gamla pojkvänner och lärare ska få syn på en och få se när man framstår som en fullkomlig idiot eftersom man fått hjärnsläpp och inte längre vet om en morot är A: en hundras, B: en konstnärlig stil under nyrenässansen, C: en fotbollsterm, eller D: en grönsak.

Det här äventyret kommer ni nog att få höra mer om. Trots att jag skriver när jag ska vara med. Jag vill nämligen att så få som möjligt tittar.


Om författaren

Författare:
Jenny Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 11 okt 2002 09:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: