sourze.se
Artikelbild

Bin Laden marmeladen

Var i hela världen finns Bin Laden? Eller finns han ens här?

Mitt största problem med följande artikel är att hitta en passande kategori, och det säger väl allt... Men nu börjar vi.

I dessa tider när hela världen är på jakt efter Bin Laden, och på grund av CIAs inkompetens vem minns inte när de omringade Mullah Omars bostad och han flydde på en moped?! har jag bestämt mig för att inte bara assistera CIA, utan också komma fram till djupa analyser och reflektioner.
Håll i er mina damer och herrar, nu bär det av till ren underrättelseverksamhet, till vild spänning och en slutsats som ni med all säkerhet redan känner till bara ni tänker efter.

Låt oss starta med själva Osama Bin Laden, denne man är för nuvarande världens mest eftersökta man, när jag säger Bin Laden så får ni fram en bild av en skäggig gubbe i beige klänning. En tystlåten man, en farlig man, en fundamentalist och en terrorist. Det är denna bild ni har i huvudet och det är därför man aldrig kommer att hitta honom levande eller död.
Tänk efter en stund, vad hade du gjort om du hade varit världens mest eftersökta person? Själv hade jag ändrat på mig totalt, därför är det så att när jag letar efter Osama så letar jag efter en person med en vältrimmad "goatee", en person klädd i en hawaiiskjorta och som går runt i ett par slitna Levis. Mest troligt så kläcker Bin Laden ur sig ett par käcka repliker såsom "Hey baby... groovy"! för att komma bort från sin gamla image så mycket som möjligt.

Att veta hur en person ser ut och beter sig tar oss självklart flera steg framåt, för att hitta Bin Laden behöver vi bara ringa in var han kan befinna sig, enklast görs detta genom uteslutningsmetoden. Och vi börjar med...

Gränsen Afghanistan/Pakistan - Att Bin Laden fortfarande håller sig i de här bergsområdena finner jag högst otroligt. För det första finns det bara en sak här, sten, i diverse former i och för sig och i ett oändligt antar storlekar men detta är inget viktigt och framför allt inget underhållande för en man. Att Bin Laden känner till den kommande jakten på sin person och att Osama är god för några miljarder leder mig till slutsatsen att han lämnade detta område redan innan terrordåden.

USA - Det finns de som säger att han kanske befinner sig där man minst anar det, USA. Återigen tvivlar jag på detta, bland annat för att det bor kvinnor av typen Darva Conger och Anna Nicole Smith här. Tänk är själva, om någon kvinna lyckades fånga Bin Laden och tvinga honom till giftermål så kan de nästa dag lämna in honom till FBI och därmed stå som ensamma hållare till de miljarder som var Osamas tillgångar. Näpp, Bin Laden nobbar nog staterna.

Saudiarabien - Här är Osamas modersland, om han befann sig här så skulle han kunna få sova över hos Issam ibn Mahmoud har hänt tidigare i och för sig då Bin Laden däckade hos honom när han var 17 år, han skulle kunna gömma sig hos sina kusiner och kanske få gamla mor att tvätta kläderna. Men... här lever man under Sharia lagarna vilket allvarligt talat leder till ett dött land. Bin Laden skulle bli så uttråkad att han skulle överlämna sig själv till Guantanamo Bay bara för att få något gjort.

Sverige - Tja, han har ju varit här tidigare en gång, kvällstidningarna var inte sena med att blaska upp nyheten på alla framsidor och lite till. Som vanligt nobbar jag dessa rykten. I ett land där man äter sill och dansar runt en uppochnervänd penis, låtsande vara grodor på våren trots att man kallar härligheten midsommar är för mycket för vår vän. Sverige är ute ur leken.

Irak - Låt oss slå bort den tanken med en gång, Irak hotas av krig mot USA... bara Christer Petterson skulle vara dum nog att fly dit idag.

Iran - Se Saudiarabien.

Colombia - Gott kaffe, exotiska miljöer, psykadilliska erfarenheter och underbara kvinnor frestar Bin Laden, dock retar han sig på vänstergerillan då de är ateister och kan därför aldrig börja tillbe honom som talibanerna gjorde. Nej tack till Colombia.

Tja, det här var synnerligen inte lätt, var i hela världen finns Bin Laden? Enkelt svarat så kan man säga att det här är tio- ah, visst fan, det är tre nu miljoner kronors frågan. Att han inte har åkt till Omikron 8 kan jag vara rätt så säker på, att han fortfarande befinner sig på vår planet är också en matematiskt säkerhet.

Min jakt har inte varit givande utan bara tröttnande, jag ger upp, i alla fall tills nästa videofilm dyker upp och då kommer nog reflektionerna att övermanna mig igen. Till dess kan jag inte sluta undra om inte Bin Ladens inslag kommer att dyka upp på Worlds Craziest Homevideos snart? Eller kanske Americas Funniest Videos förlåt, AFV?

Undrar om han får en Emmy..?


Om författaren

Författare:
Naseer Alkhouri

Om artikeln

Publicerad: 08 okt 2002 11:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: