sourze.se
Artikelbild

Vem försvarar slaveri Moodysson?

Det finns ingen här som har försvarat sexuellt slaveri. Varför påstår du det Lukas?

Lukas, jag tvivlar inte på det du skriver. Alla de exempel du drar upp är helt sanna. Jag vet att du har träffat verkliga människor som lever som Lilja... och som dött en ond bråd död på grund av detta. Jag vet mycket väl att det finns miljontals djupt olyckliga människor, tvingade till sexuellt slaveri runtom i världen. De finns i Thailand. De finns på Balkan. De finns i Ryssland. Och de finns i Sverige. Det finns ingen människa med IQ/EQ över rumstemperatur som skulle få för sig att förneka detta.

Det finns ingen - åtminstone inte här på Sourze - som har försvarat sexuellt slaveri eller trafficking. Det finns ingen som här på Sourze har hävdat att försäljning av sex är problemfri. Det finns ingen här som någonsin har hävdat att alla horor är lyckliga.

Så hur kan du påstå detta? Visa mig exempel på någon artikel som försvarar sexuellt slaveri och/eller trafficking.... eller ta tillbaks påståendet.

---

Det jag har debatterat är att kunskapen om sexindustrin är dålig och att besluten som tas rörande sexualpolitik som till exempel sexköpslagen därför blir dåliga och i slutändan gör livet än värre för de som redan lider. Jag har hävdat att sexarbetare inte får representera sig själva utan att andra människor stjäl deras röster. Jag menar att vårat salongsresonerande leder till falsk "kunskap", en tro, som i slutändan gör än mer skada för de som lider.

Att kunskapen är dålig visas till exempel genom reaktionerna på din film. Jag tycker det är pinsamt och beklämmande att folk kommer ut från salongen storgråtandes och tycker "Oj, är det SÅ illa?". Det ska vi för f-n ha fattat för länge sedan att det är totalt förkastligt att människor säljs som sexuella slavar! Det ska väl inte krävas en hel långfilm där vi får det upptryckt i nyllet för att förstå att detta är en humanitär katastrof att sådant här förekommer. Tycker du inte själv att det är illa att detta behövs för att folk skall fatta? Jag tycker det är rent för djävligt.

Denna totala okunskap visar på ett behov för oss att ge oss ut ur den skyddade verkstaden och börja se på verkligheten som den är. Vi måste kasta av oss det vi tror att vi vet... och låta verkligheten - och framför allt människorna i den - tala för sig själva. Vi kan inte sitta i våra salonger och framför våra datorer och tro att vi kan tala för människor som vi aldrig ens har träffat. Vi har inte en susning om vad det är för värld de lever i. Vi vet inget. Vi måste börja LYSSNA.

Men det finns en sak som håller oss tillbaks. Vi kan nämligen få råka höra saker vi inte är beredda att acceptera, som till exempel att det finns människor som jobbar med att sälja sex men som inte är det minsta lika Lilja. Är du beredd att lyssna på en sådan människa Lukas? Är du redo att svälja den sanningen? De flesta som debatterat mot mig här på Sourze är definitivt inte det. Precis som du är de enbart beredda att acceptera dessa människor som ett sällsynt undantag men det är allt, därför att sedan spricker det de tror på. Och få människor är beredda på att få det de tror på motbevisat. Därför vågar de inte ge sig ut i verkligeheten och lyssna... därför att det kan komma någon elak djävel och bevisa att de har fel.

SÅ jag håller med dig... vi skall ut i världen och lyssna på de som befinner sig i denna verklighet. Men vi skall inte nöja oss med att bara lyssna på Lilja. Det finns fler. Vi måste lyssna på ALLA. Detta för att spräcka det vi tror på och ersätta vår tro med verkligheten. Vi behöver en rå dos verklighet som skakar om oss och totalt spräcker alla våra ihopfantiserade bilder. Först då kan vi börja hjälpa de som lider... därför att först då kan vi förstå vad det är för hjälp som behövs.

Idag kan vi dock inte det. Vår tro om hur dessa människors verklighet ser ut har lett till en havererad sexualpolitik där samhället gör lika mycket skada mot dem som skitstövlarna som begår övergrepp. Hur länge... hur många fler övergrepp måste begås... hur många fler Lilja måste dö innan du är beredd att se på verkligheten med helt öppna ögon Lukas? Till slut måste du dock välja: Din tro på Myten Om Den Olyckliga Horan... eller deras liv. Du kan inte få båda... därför att när du ser på hela verkligheten med alla dess nyanser och individer så måste du erkänna att det finns prostituerade som inte är som Lilja. Andra alternativet är att du fortsätter som tidigare... och låter katastrofen fortsätta som den gör idag.

Vad väljer du?

P.S. Om du vill ha lite siffror så att du slipper gissa i fortsättningen så rekommenderar jag betänkandet "Könshandel", det vill säga betänkandet inför sexköpslagen. Där finns en del uppskattningar om både antalet säljare och köpare i det här landet. Det visar också på hur lite vi egentligen vet. Varsågod: Länk: social.regeringen.se


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 02 okt 2002 18:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: