sourze.se

Världen är full av idioter

Vikten ligger inte i vad andra människor anser om en, utan hur man själv mår.

Michael Bärlin kallade mig sjuk för att jag skrattade åt att WTC kraschade. Han må ha rätt, jag kanske är sjuk. Likväl har jag skitkul varje gång något som är värt ett par garv inträffar. Jag menar att ibland får man ju faktiskt skylla sig själv, det är ju bara så.

Det finns få saker här i världen som man inte bör tillägna några garv. Att skratta är hälsosamt, det vet varenda människa. Att kunna skratta och skämta om någonting ger en distans till det inträffade, plus att man bli gladare, vilket inte är helt fel.

Men om det nu finns människor som vill leva i en grå betongverklighet så får de gärna göra det, jag för min del kommer att kämpa för livet för att min tillvaro inte ska gråna.

Jag skämtar och driver om det mesta i min tillvaro. Ingen skonas, inte jag själv heller, speciellt inte om det är något jag är sur eller deppig över. Då kan det börja drivas friskt med min deppighet. Det hjälper mig att uthärda, det gör mig till en gladare människa mitt i den gråa massan som annars förtär ett gott humör så effektivt.

Att många av dagens politiska figurer har sagt mycket dumt är inget som bör förtigas, bara för att de är högt uppsatta. Gudrun Schyman sade att alla män är talibaner. Det är nästan korrekt, om man använder ordet taliban i sin ursprungliga betydelse taliban student. Men om man som Gudrun använder det i samma betydelse som terrorist är man helt fel ute.

Man ska inte ta livet så allvarligt. Okej, jag vet att det är en klyscha, men det är en klyscha värd att upprepas eftersom världen är full av gnälliga gubbstruttar. Glädje är något vitalt, det avgör hela ens världssyn. En människa som murar in sig blir tystlåten, cynisk och gnällig, och så vill vi inte ha det. Visst det är klart man får vara ledsen om man vill det, men det är ju inte bra för en själv i längden.

Två skyskrapor står och pratar med varandra. Den ene säger:

- Värst vad du ser sur ut.

- Ja, jag är helt rasande.

Obs! skämtet slutar här

Hej då.klick


Om författaren

Författare:
Idioten Puckosson

Om artikeln

Publicerad: 28 sep 2002 16:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: