sourze.se

Hur vuxet är inneskor?

Och när slutar man gå på sunkiga chips- och folkölsfester och börjar äta snittar? Vid 30? Eller aldrig?

Häromkvällen var jag på mitt livs första 30-årsfest. På lördag ska jag på mitt livs första kompisbröllop. Hjälp.

Fast kul ändå. 30-årsfesten var jätteskoj. Det är roligt att gå på vuxna sofistikerade snittarochchampagnefester där man får ha höga klackar och en liten väska. Och det är verkligen fantastiskt att vännerna ska gifta sig så att man får ha hatt och handskar och skriva fint tal. Och för att de är kära förstås.

Men när slutar man att ta med sig en påse chips och en plockad bukett som present till festarrangören och börjar ge bort en flaska vin eller ett litet blomsterarrangemang? När slutar man ta med extra folköl i en ICA-kasse bra att ha om det inte finns dricka nog på festen! och börjar ha med sig inneskor? Fast å andra sidan är det inte roligt att vara uppklädd och fin bara för att behöva ta av skorna och visa upp sina inte lika fina strumpor för hela festen ni ser, jag börjar bli vuxen!.

Jag är 23. Jag var på snittochchampagnefest häromkvällen. Jag var på folkölsfest med extra folköl i ICA-kasse för några veckor sedan. Jag var den enda som inte hade med sig inneskor på en födelsedagsfest för några månader sedan. Så får man vara så länge man är 23. Men hur länge får man komma släpande på en sunkig ICA-kasse? 30? 40? Hur länge kan man hoppa runt i strumplästen på fest? Och hur ung behöver man vara för att det ska vara brådmoget och pretto att bjuda på snittar och champagne på sin födelsedagsfest?

Blir man någonsin tillräckligt vuxen eller töntig för att ta med sig inneskor?


Om författaren

Författare:
Moa Eriksson

Om artikeln

Publicerad: 25 sep 2002 16:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: