sourze.se

Ge inte folket vad folket vill ha!

Medborgarna vet uppenbarligen inte sitt eget bästa. Lite politisk aktivism från höger, tack!

Det finns en utbredd uppfattning bland människor: de som tittar på Temptation Island, Big Brother eller någon annan dokusåpa tycker egentligen inte att det är bra, utan blir påtvingade "skräpet" av någon elak mediemogul/kapitalist som bara vill ha bra tittarsiffror och inte bryr sig ett enda dugg om människors moral eller barn eller framtid. Många kvasikommunister visar upp dessa åsikter utåt, medan de i smyg zappar vidare på TV3 och Kanal5.

Jag har alltid skrikit högt åt de översittare som säger att de vet bättre än andra. Människor vet bäst vad som är bäst för dem själva och deras barn! Men jag har ändrat mig. Folket vet inte vad folket vill ha - eller åtminstone inte vad de behöver.

Det finns en utbredd uppfattning inom högern: de som röstar på Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller någon annan vänsterrörelse tycker egentligen inte att det är bra, utan blir påtvingade "skräpet" av någon elak politiker som bara vill ha bra röstsiffror och inte bryr sig ett enda dugg om människors moral eller barn eller framtid. Många kvasikommunister hummar glatt med, medan de i smyg använder privat vård, lyssnar på privatradio och har sitt barn i friskola.

Hoppsan!

Uppenbarligen vet folk inte vad som är bäst för dem. Det sägs att det bor en liten socialdemokrat i varje svensk. Sant. Men inte ok. Någon måste upplysa dessa små själar om alternativet, annars kommer de aldrig att försvinna.

På sistone har vi sett mer än lovligt många exempel på partier som mer och mer anpassar sina budskap till den allmänna vänsteropinionen. Vad är det för politik? Om människor inte vill ha tror att de inte vill ha? sänkta skatter är det högerns uppgift att ändra på den åsikten - inte gnälla över vänstern eller lägga sig i samma fåra som dem!

I dokusåpaexemplet brukar det från vänsterhåll ropas efter lagstiftning, eller åtminstone ett större ansvarstagande av mediemogulerna/kapitalisterna. Det ropar inte jag efter - lika lite som att jag ropar efter lagstiftning emot en viss politisk åsikt, eller ett större ansvarstagande av vänstersidan. Det är inte deras uppgift att upplysa om alternativen.

Jag ropar i stället efter en stark aktivism! Tycker du illa om dokusåpor - fixa ett alternativ och kampanja för det. Tycker du illa om vänsterpolitiken, gör detsamma. Och gör det ordentligt, för en gångs skull.

Politiken får aldrig vara till för att följa opinionen - den skall skapa opinionen! Om det då innebär att man gör sig ovän med väljarnas små inneboende socialdemokrater eller mäktiga mediemoguler - gärna för mig! Då händer det i alla fall något. Och folket kanske inser att de haft fel.


Om författaren

Författare:
Moa Eriksson

Om artikeln

Publicerad: 23 sep 2002 19:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: