sourze.se

Vem fan vill vara sosse?

På söndag är det dags att bekänna färg.

Alla kommer göra sina val på olika grunder. Vissa röstar som föräldrarna, andra gör ett väl avvägt val, den tredje kanske har räkna ut vilken politik som ger just honom mest i plånboken. Men att rösta är ett stort ansvar. För om fyra år kommer ni få stå till svars på samma sätt som dagens sossar får stå till svars för vårdköer, dålig skola och en förfallande rättstat.

Vill ni om fyra år kunna stå rakryggade och stolta och se, att det val ni gjorde ledde till att alla har rätt till vård inom tre månader oavsett plånbok, genom en vårdgaranti och genom fler privata intressen i vården? Ni kommer kunna vara stolta över att det inte längre bara är Göran Persson med en massa stålar som kan gå till Sophiahemmet utan att alla i hela Sverige fått den möjligheten, med eller utan stålar.

Om fyra år kommer ni kunna säga att det val ni gjorde räddade hundratals elever från att få en undermålig utbildning. Elever som idag har en mycket ljusare framtid framför sig. Alla elever kommer nämligen kunna välja vilken skola de vill gå i, alla kommer kunna välja den skolform som passar, bland de hundratals olika skolformer som friskolorna erbjuder.

Vill du om fyra år kunna luta dig tillbaka i en soffa i en tvåa som du kunnat hyra för en billig peng eftersom borgerligheten byggde 20.000 nya lägenheter bara i Stockholm och se tillbaka på allt gott som ditt val på söndagen fört med sig.

Eller kommer du gå på Göran Perssons löften om ett bättre Sverige, när sossarna under de senast 70 åren har haft makten i 63 och fortfarande inte nått målet.

Om fyra år kommer ingen vilja vara sosse, oavsett valresultat. Vinner de så kommer man att skämmas ihjäl för att man körde Sverige i botten, förlorar de så kommer människor inse hur mycket gott borgerligheten förmår att genomföra.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 14 sep 2002 11:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: