Låt det vara färskt, rykande färskt, snabb transport och datummärkt.
Det får inte vara vårt gårdagliga bröd!
Kläm på brödet i affären för det kan vara felstämplat eller omstämplat.
Gnäll hos handlaren om det inte känns riktigt mjukt, han kanske inte tog in brödleveransen direkt i butiken och lät det bli frostnypt utanför affären vid leverens?
Ser ni inte butikschefen så fråga kassörskan upprepade gånger om brödet verkligen är fräscht!
Om hon inte vet och tittar på brödets datummärkning så vet ni att hon inget vet och fräs åt henne om produkt- och leveranskännedom och att det minsann ofta sitter fel datum då man inte kan lita på att tillverkaren verkligen inte har satt fram datumet på det han inte fick iväg till affären i tid.
Ta inte bröd ur brödbackarna för det kan vara strategi av handlaren att bli av med gammalt bröd!
Den som handlar tror att det är färskt som inte är upppackat ännu och greppar utan att läsa datum.
Sen när vi kommer hem så stopar vi det i brödrosten och får det knasprigt och torrt.
Varför?
Färskt bröd och sen så torkar vi det!?
Men gott är det!
Av Suzanne Ek 05 sep 2002 09:34 |