sourze.se

S borde vara chanslösa

Det är få som kan säga en bra reform Socialdemokratin genomdrivit senaste mandatperioden, ändå har de massivt stöd inför årets val.

Om man ser till fakta så borde Socialdemokraterna åka ut ur riksdagen. Under de senaste fyra åren har de inte genomfört någon reform som gynnat låginkomstagare eller minskat segregation. Något de däremot varit utomordentligt duktiga på är att tillsätta utredningar, dock utan resultat.

Om man ser till situationen i landet talar fakta sitt tydliga språk. Skolan är på väg utför, tre av tio elever får underkänt i något kärnämne. Sjukvården är i vissa landsting att jämföra med ett u-land, med köer på över tre år för vissa operationer. Människor dör i väntan på vård samtidigt som man betalar mest skatt i världen för att få just vård.

Tillväxten har helt försummats vilket lett till att en genomsnittsfamilj får ut 20 000 kronor mindre om året.

Statens mest grundläggande uppgift, att garantera trygghet mot våld och brott är löjeväckande eftersatt. Vi har fått en polis mindre om dagen sedan Bodström tillträdde. Straffen i Sverige är skrattretande. Samhällstjänst och böter för brott som våldtäkt och rattfylleri är en förolämpning mot alla brottsoffer.

Det ända som möjligen skulle kunna tala för sossarnas fördel är möjligen maxtaxareformen som i praktiken är en massiv skattesubvention direkt till medel- och överklassen. Men frågan är om det är där deras kärnväljare finns.

Jag kan inte förstå hur någon vettigt funtat människa på denna jord skulle vilja rösta på Socialdemokratin. Men så röstar man ju oftast inte heller med hjärnan.


Om författaren

Författare:
Daniel Somos

Om artikeln

Publicerad: 14 aug 2002 13:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: