sourze.se

Hunden är vår heliga ko

Västvärlden kräver att koreanerna ska sluta äta hund. Samtidigt äter vi ko och gris utan att bry oss vad andra tycker.

Koreanerna är hemska... för de är så vedervärdiga att de föder upp små gulliga hundar, slår ihjäl dem, hackar dem i bitar, tillagar dem och äter upp dem. Sensate påhittet är mikrovågshund som är en stor succe. Västvärlden rasar mot dessa - enligt oss - hemska matvanor.

Samtidigt slår vi ihjäl kor... hackar i småbitar, kör igenom köttkvarnen, smetar ut den malda massan till en mald ko-plätt, steker och får den serverad som en Cheeseburgare på McDonalds för 9 kronor. Vad tycker världens 1 miljard hinduer om detta ovärdiga slut för en ko? Om det är någon som har glömt det så är kon helig i hinduismen. Enligt en uppgift jag har sett var det fram till nyligen DÖDSSTRAFF för att döda en ko i Kashmir. Nu är straffet "bara" livstids fängelse för det.

Grisar... dessa äter vi inte bara utan det är funderingar på att använda dem som organ-bank. Vad tycker världens muslimer om detta? Vad skulle en troende muslim tycka om att eventellt få ett inopererat grishjärta i sig?

Och här är poängen med artikeln: Bryr vi oss egentligen om vad hinduer och muslimer tycker om våra - enligt dem - fruktansvärda matvanor? Nej... det är ju det vi inte gör. Vi skiter i vad ett par miljarder människor tycker och äter utan minsta dåligt samvete ytterligare en baconinrullad fläskfilé.

Men koreanerna... de är barbarer för de äter hund. Så göööör man ju bara inte! Hundar är vår heliga ko som ska gullas med, matas och skämmas bort. Så gör vi det, därför måste koreanerna göra det också, annars kommer Brigitte Bardot och biter dem i benet. Allt enligt västerländsk "Vi är bäst"-logik som hängt med ända sedan korstågens och kolonialmakternas tid.

Vilken rätt har vi att föra väsen över detta... egentligen?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 05 aug 2002 16:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: