sourze.se

Ramonas tunnelseende offrar alla

Vem vill du offra Ramona?

Ramona, du har ett tunnelseende som får en del rasister att verka vidsynta. Du ser ETT fall... och sedan har du bestämt dig: Lås in dem... för gott. Och ställer vi inte upp på vad du säger anklagar du oss för att vilja "offra" kvinnor och barn. Hur farao skall man kunna diskutera med dig egentligen när du tänker på det här otroligt snäva sättet?

Vi kan börja med lite perspektiv. Detta var ett överfall av en främling. Det är sällsynt. Det är MINST fyra gånger vanligare att sexuella övergrepp och våldtäkter utförs av nära släktingar. Den tid du spenderar i hemmet är alltså fyra gånger farligare än då du är ute och rör dig bland människor.

Hetsen och misstänksamheten mot män tar sig enormt fula uttryck. Vi har här i Skåne haft minst två fall där män blivit oskyldigt utpekade... dömts... fått sina liv förstörda... bara för att det hela sedan skulle visa sig vara ett falsarium. Men misstanken räckte. "För barnens skull" hittade socialsekreterare på vittnesmål... och poliser ställde ledande frågor. Dessa vuxna mäns liv ansågs mindre viktiga än att dessa människor fick tillfedställa sin paranoja.

Manliga förskolelärare, manlig dagispersonal och barnskötare har en konstant pedofilmisstanke hängade över sig, något som ibland resulterar i utfrysning och att människor tvingas från de arbeten de hade valt i livet.

I Storbritanien slutade uthängningarna av dömda sexförbrytare med ett antal dödsfall samt ett otal felaktiga utpekningar av folk som liknade de uthängda.

Tänk om det hade varit din far Ramona... eller din bror... eller son. En dag kommer din son hem och meddelar att det han utbildade sig till kan han inte längre vara... för de snackar skit om honom på jobbet. De tror han är pedofil. Eller din far eller bror råkar bli utpekade för att de liknar eller heter samma sak som någon dömd sexbrottsling... och tvingas flytta från staden. Sådant händer Ramona. Det är ingen skräckpropaganda.

Allt för den paranoida hetsens skull. Och den kanske viktigaste frågan av allt: Blir det BÄTTRE bara för att man gör så här? Svar: NEJ! Det enda som händer är att ännu fler människor får sina liv förstörda... och trots det kommer ÄNDÅ människar att drabbas av sexualbrottslingar.

Så Ramona... säg mig nu: Vem vill DU offra för att få som du vill? Och till vilken nytta?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 22 jul 2002 17:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: