sourze.se

Tio heltokiga grejer: 3. Fisketuren

Torskar och tjack.

Det blev ett helsickes dividerande. Leroy ville absolut inte att vi skulle lotta. Han menade att eftersom han skött syntharna så skulle han få bestämma. "Ingen jävla chans" sa vi. För att lugna honom lät vi honom läsa upp våra förslag:

Mikey: Hyra en helikopter och flyga in i riksdagshuset.
Leroy: DÖDA!
Morales: Blanda LSD i öltunnorna på lyxkrogen runt hörnet.
Isaac: Åka och fiska.

"ÅKA Å FISKA!!!???" skrek vi andra. "Ja" sa Isaac. Fattar ni inte att en sån grej är hel-weird för oss. Vi bara slaggar, super, ringer brudar och hänger på hak. Fiska är riktigt corny för oss". Vi höll med, plockade fram kortleken, valde varsin färg och Isaac vann. Leroy såg skitsur ut och sa att han skulle skriva "DÖDA!" ända tills det blev det.

Vi fick droga Leroy. Han flippade ur totalt och svamlade om att han hade nån sorts heläcklig fobi för båtar. Så vi la honom framme i fören, han sov hela fisketuren. Isaac hade med sig en porrtidning så han blev polare med en gammal gubbe som drog torsk på torsk. Gubben lånade ut sitt hemmagjorda drag till Isaac som fick fyra fina torskar. Han gav tre till gubben som tack för hjälpen.

På hemvägen gav vi Leroy lite uppåt-tjack som Morales beställt av några indianer på Internet. Han blev helhispig. Vi satte på honom ett gummikoppel och han drog iväg som fan. När kopplet blev för spänt åkte han tillbaka igen och sen drog han iväg igen. Så höll han på hela hemvägen. Fram och tillbaka. Morales kallade honom för "Jo-Jo Horizon". Det tyckte Leroy var så kul att han skrattade som en galning medan han studsade tur och retur.

Horan på hörnet stod på sin vanliga plats och såg apatisk ut. Isaac gick fram till henne och frågade om hon var sugen på en torsk. "Visst" sa hon. Leroy började spinna när han såg henne stå där med en fisk i munnen.

Lägenheten var helt tom på brudar så vi satte igång en rulle med tidiga avsnitt av Professor Balthazaar, drack saft och käkade Marie-kex. När den där droppen kom ut ur Balthazaars maskin kom vi på det. I morgon skulle vi uppfinna världens helfräsigaste manick. Leroy sa bara "dunk-dunk-dunk-dunk".


Om författaren

Författare:
Mikael Vestlin

Om artikeln

Publicerad: 09 jul 2002 15:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: