sourze.se

Dyslexi och mindervärdeskomplex

Horace visste att VM pågick. Hur har ni lyckats missa detta? Är ni dyslektiker hela högen? Eller bara djävligt kåta på att leva ut ert mindervärdeskomplex?

Horace visste att VM pågick när Aftonbladet ringde.

Har ni fattat det nu? Läs ovanstående mening en gång till och fundera på vad det betyder. Framför allt betyder det följande: Ni hade fel. Alla ni Horace-hatare, känn er träffade... för ni hade fel. Horace VISSTE att VM pågick. Har ni förstått det den här gången? Hm?

Alltså jag är fruktansvärt trött på det här tjafset... främst därför att alla som i artiklar och kommentarer hackat på Horace Engdahl visar på en medicinsk sensation: dyslexi smittar. Inte nog med det utan ni visar också att det smittar via Internet. Världssensation alltså: Den första sjukdomen som smittar via nätet.

Bevisen är svåremotsägliga... därför att Horace skrev - som jag tycker i alla fall - mycket tydligt i sin svarsartikel att han VISSTE att VM pågick då Aftonbladet ringde. Jag tar för givet att ni som hackar på honom, SPECIELLT de som gör det i kommentarfälten till hans artikel, har läst det han skrev. Han skrev mycket tydligt att han sade en sak... och att Aftonbladet skrev en annan, som totalt ändrade betydelsen av det han sade till dem i telefonen. Hur farao skall ni kunna förklara att ni inte FÖRSTOD detta? Det måste var dyslexi.

Ett annat intressant alternativ är kollektivt hjärnsläpp. Hjärnforskare borde vara ytterst intresserade av Horace artikel därför att tydligen finns det något i den som gör att människor tappar läsförståelsen när de läser den. Den kopplas bort helt enkelt. Texten går inte in. Man fattar inte vad som står. Återigen en medicinsk sensation. En nyckel till hjärnans mysterier står att finna på Sourze... i en artikel av Horace Engdahl. I århundraden kommer de att skriva om oss... de djärva pionjärerna som upptäckte den viktigaste ledtråden till hur hjärnan fungerar.

Näe... nog med sarkasm nu... tillbaks till verkligheten. Ni är läskunniga, ni har inte dylexi och ni kan mycket väl förstå en skriven text. Det handlar bara om att VILJA förstå den. Men det ville ni inte. Person efter person visar att de inte har förstått vad Horace skrev utan de TROR verkligen på att Horace inte visste att VM pågick.

Samuel Sirén träffade en öm punkt i en av sina kommentarer. Jag håller normalt inte med honom men här fick han in en fullträff. Det handlar inte om Jante eller avundsjuka... utan som han uttryckte det: upplevd litenhet. Det är inte ovanligt i dessa dagar. Många försöker sprida bilden om vår litenhet... om hur chanslösa och hjälplösa vi är mot "Makten", "Staten", "Överklassen". Det finns de som bygger upp hela sin tillvaro på att få oss att knarka litenhet och sedan sälja sig själva som våra beskyddare. De har lyckats bra... det visar ni med största tydlighet. Ni tror på er litenhet. Mindervärdeskomplex helt enkelt.

Och där dök han - den där Överklass-snobben - helt plötsligt upp bland Folket. Oj oj oj... en sådan chans får bara inte missas. Allt ni behövde göra var att tro på Aftonbladet och Andreas Ekholm så hade ni allt det som behövdes för att ta ut er litenhet mot honom. Att Snobben sedan förklarade hur de egentligen låg till... det tog ni ingen notis om. Fan... hur ska man kunna hacka på Överklassen om man måste ta hänsyn till sådana oväsentligheter? Nä nä... det går inte för sig. Överklassen SKALL hatas, så är det bara. Ni skall förklara för dem hur djävla små ni är och hur mycket ni hatar dem för det. Och om det så krävs att bortse från verkligheten och faktiska förhållanden, inga problem. Det är gjort på ett ögonblick. Kollektiv amnesi istället? Ytterligare en medicinsk sensation.

Ni hackade på Horace Engdahl för ingenting... därför han visste att VM pågick. Ni kan inte på något sätt bortförklara er längre. Ekblom möjligen eftersom Engdahl ännu inte hade svarat. Men alla ni andra - inklusive Ann, vår chefredaktris - ni har inget att skylla på. Ni stoppade pitten i fel hål bara för att ni var så djävla ivriga att få rövknulla... så nu får ni sitta där med skiten och se dumma ut. Det är inte ofta man i en debatt om detta nu kan kallas för det kan visa på att någon har helt fel. Men den här gången är ett undantag.

Lägg ned nu va. Inse att ni hade fel. Visa lite ryggrad och erkänn det. Eller är ni verkligen så satans kåta på att få visa hur små ni känner er?


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 15 jun 2002 18:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: