sourze.se

Det här är sjukt bra!

Grynet! Jag glömde Grynet när jag fick frågan om det inte fanns några jämnåriga kvinnor som jag kunde hylla istället för att bara vara avundsjuk på Pernilla Wahlgren.

Grynet är toppen. Gapig och skrikig och glittrig och snäll. En drömtjej helt enkelt. Förstår inte hur jag kunde glömma henne. Förlåt mig Grynet, det ska inte hända igen. Får nog skriva en hyllning till dig. Jag får nämligen skriva vad jag vill, när jag vill, can you belive that?

Undrar om detta verkligen funkar. Är man misstänksam av naturen och tror att alla driver med en hela tiden så är det ju inte helt lätt att tro att detta faktiskt är sant. Är månne redaktionen mutad av någon practicle joke-benägen kompis?

Jag har fått en egen nyckel. Jag kan komma och gå som jag vill. Får skriva direkt ut på sajten utan att passera hawk-eyed editors. Inte för att just det spelar någon större roll för mig, jag har aldrig behövt ändra eller ta bort något. Redaktionen sure is playing it safe när de väljer mig som nyckelperson.

Mina texter är sällan upprörande och aldrig kontroversiella. Tvärtom, jag är den typiske krönikören, antingen gillar man det jag gör eller inte. Och om inte, så är det för att man inte tycker att Regina Lund är den coolaste, nu levande, kvinnan i Sverige eller att Fröken Sverige-tävlingar är ganska ok ändå. Det är aldrig några direkt sakfrågor som kommer upp. Lite feministgrejer då och då men inget annat.

Jag överraskar knappast, what you see is what you get. Vissa grejer som jag har skrivit har jag valt att lägga ut på andra ställen för jag har varit rädd att de skulle sticka ut för mycket från det som är Kajsa Kallio. Så modig är jag.

Det först jag tänkte när jag fick veta att jag skulle få detta generösa och smickrande uppdrag var att jag verkligen skulle ta chansen att skriva om andra saker på andra sätt. Jag vill verkligen men jag vet inte om jag orkar. Det är jobbigt som det är att skriva överhuvudtaget och att då skriva om jobbiga saker verkar vara att utsätta sig för onödigt lidande.

Och vem bryr sig att jag skriker på mina barn, att jag grät häromkvällen när jag tänkte på min biologiska mamma och att jag klagar och gnäller över saker trots att jag har det bättre än de flesta.

Det är väl det som återstår att se.

Apropå krönikörer så har William kommenterat en av mina tidigare texter, där jag beklagade mig över att ingen tidning hört av sig och erbjudit mig jobb, så här:

... "Är folk förvånade över att det inte finns plats för fler slentriandissande svengelska krönikörer? Sen får alla Virtanens och finniga åsiktspoliser kalla det att "utveckla svenskan" hur mycket som helst, det är ändå TV3 hela vägen. Själv sitter jag hellre i en korgstol med en pläd över knäna och ett häftift mellan skinkorna och läser Tranströmer, bra text ska göra ont!"


Och med det säger vi godnatt härifrån Båstad. Ha en trevlig kväll och välkomna tillbaka imorgon.


Om författaren

Författare:
Kajsa Kallio

Om artikeln

Publicerad: 14 maj 2002 22:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: