sourze.se

Den störde Michael Lundahl

"Hannes kommer att få 10 000. Jag stör mig." Skrev Michael Lundahl - och fick 10 000.

Michael Lundahl skriver ofta om andra Sourze-skribenter och deras alster. Han är "notoriskt dålig" på inspiration, säger han själv. Oinspirerade skribenter är aldrig roliga att läsa. Michael Lundahl är inget undantag.

Men även om han är kass på inspirerade texter är han duktig på annat. På att hänvisa till länkar och guida folk till sina egna sanningskällor på nätet till exempel. Och på att störa sig. På sådant andra - ofta betydligt mer inspirerade än han själv - Sourze-skribenter producerat.

När Hannes Westberg skrev sin text "Jag är stolt över att ha stått i vägen för kula" blev Michael upprörd. Så han skrev tillbaka. "Du är stolt över dråpförsök Hannes", moraliserade han, hänvisade till tre länkar och svarade på Hannes text.

Dagen efter såg han hur många läsare Hannes text hade fått - långt fler än hans eget svar. Då blev han ännu mera upprörd. "Stena poliser och tjäna 10 000", gapade han i rubriken till en tioradig "artikel" där han talade om att han störde sig.

"Visst är det facinerande sic vad man kan tjäna pengar på i dessa dagar...", skrev Michael och menade att Hannes skulle få tiotusen svenska kronor för att ha kastat sten mot de olyckligt drabbade poliser som så fint skötte sina arbeten under EU-toppmötet när Hannes kom och utsatte dem för livsfara. Det kan naturligtvis en självutnämnd moralens väktare inte låta passera obemärkt.

Nu hade han ju fel. För precis som de flesta svarade honom på hans sista inlägg i den debatten verkade det ju otroligt att Sourze skulle betala ut belöningar till en offentlig person som de själva bjudit in för att skriva. Så istället gick de tiotusen kronorna till lille Michael själv. Antar att han känner sig ännu mer störd nu.

Michael tjänade inte sina tiotusen på att kasta sten. Han tjänade sina på att någon annan kastade sten. Tack vare Hannes stenkastande och Hannes artikel kan moralistiske Michael nu köpa sig en examensring. Är det inte fint?

För att slutet skulle bli riktigt lyckligt önskade man ju att moralväktarn tog stenkastarn i hand och gav honom hälften av sin belöning. Det vore inte mer än rätt.

"Och det värsta är att de pengar jag betalt till Sourze kommer att vara del av den summan", skrev Michael när han fortfarande levde i villfarelsen att Hannes skulle snuva honom på de tiotusen kronorna. Jag antar att det nu finns somliga som kan tänkas säga precis samma sak för att pengarna gick till en oinspirerad skribent som inte duger annat till än att störa sig på sina medmänniskor.

Det blir mer och mer populärt att kasta sten. Också i glashus.


Om författaren

Författare:
Lasse Franck

Om artikeln

Publicerad: 06 maj 2002 11:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: